Ponta i-a cerut lui Ciolacu 30 de locuri în Parlament ca s-o susțină pe Firea. A fost refuzat

DE Alexandru Pop | 08.07.2020 - 07:58
Doi perdanți/FOTO: ziaristii.com

Negocieri dure între partide în vederea alegerilor locale. Cel mai complicat pare să fie pentru actualul primar de București, Gabriela Firea, care miza pe un sprijin al Pro România, formațiunea condusă de Victor Ponta.

SHARE

Potrivit unei analize a Hotnews, "Ponta a negociat (deși neagă acest lucru) cu PSD susținerea Gabrielei Firea la Capitală. Negocierea dintre PSD și Pro România s-a blocat după ce, pe lângă numirea socrului Ilie Sârbu la Curtea de Conturi și a lui Marian Neacșu la ANRE, Ponta a cerut conducerii PSD și 30 de locuri eligibile la parlamentare.

Sursele Hotnews susțin că Marcel Ciolacu a refuzat categoric <pretențiile mult prea mari> ale liderului Pro România. După eșuarea negocierilor, PRO România a <lansat> la nivel declarativ candidatura lui Victor Ponta la primăria Capitalei."

Publicația citată mai arată că, potrivit unor surse politice, "Ponta jubilează acum. Din nou din postura de negociator el se promovează, este vizibil și activ în bătălia pentru București. Ponta jongleaza cu intrarea în cursa pentru primăria Capitalei pentru că știe foarte bine că un scor bun la alegerile locale îi cresc șansele pentru alegerile parlamentare. În În același timp îi ridică mari probleme Gabrielei Firea,iar PSD riscă să piardă primăria generală. Ăsta e jocul lui Ponta - pur electoral și pentru vizibilitate și creșterea în sondaje".

Potrivit sondajelor interne ale PSD, Gabriela Firea este cotată în sondaje undeva în jurul la 30% de procente iar partidul lui Victor Ponta ar obține în București la alegeri un procent de două cifre, potrivit surselor citate, undeva între 10-12%.
 
"Pro România, de fapt Victor Ponta, are o imagine bună în București, sondajele interne îi dau o cotă între 10-12%. De ce? Pentru că Ponta este asociat cu imaginea sa când era premier, cu ideea de autoritate și asta se pare că le place bucureștenilor. Evident nu poate câștiga dar își crește cota partidului. PRO România are acum undeva la 8-9% în sondaje iar notorietatea lui Ponta trag partidul în sus pentru parlamentare. Firea își făcea calcule pe cele 12 procente ale lui Ponta care-i creșteau vertiginos șansele să obțină un al doilea mandat. Acum, dacă Ponta chiar candideză, Firea riscă să piardă alegerile", au mai explicat surse politice pentru Hotnews.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.