Ponta: Dăncilă va da ALDE afară din guvern. Stănescu este „baronul din Caracal”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.08.2019 - 16:14

 Fostul premier continua să acuze că toate relele din țară se datorează baronilor PSD, care l-au ținut și pe el la putere timp de trei ani.

SHARE

Victor Ponta revine cu o postare pe Facebook în care lansează acuzații la dresa foștilor tovarăși din PSD.  

„Baronii, incompetenţii şi analfabeţii care au confiscat conducerea PSD (Dragnii, Dăncilii, Stăneștii & Co) nu pot să înţeleagă aşteptările adevărate ale votanţilor de stânga, ale «poporului pesedist» / ei cred că totul este de vânzare şi totul se reduce la târguieli pe funcţii şi avantaje pentru ei şi gaşca lor!

Ca şi în cazul UDMR Doamna Dancila mi-a cerut şi mie «sprijinul pentru rămânerea la guvernare»; mi-a spus că îi dă afară pe ALDE şi să îi iau eu parlamentarii - şi că îmi dă ce ministere doresc pentru ProRomania/ a insistat să mă vadă şi să mă convingă deşi am fost foarte clar că nu cred şi nu mă interesează ofertele ei!

Citește și Viorica Dăncilă încheie orice colaborare cu Victor Ponta: Stil duplicitar şi mincinos

Am încercat să îi explic cu toată răbdarea ( pentru că nu părea să înţeleagă ce se întâmplă şi care este realitatea ) că targuilelile gen «Piaţa de zarzavat din Videle» sunt inutile şi că singura variantă de sprijin din partea ProRomania este aceea în care

1. restructurează tot Guvernul şi administraţia publică;

2. Vine cu un nou program de guvernare realist şi eficient;

3. Asigura stabilitatea şi predictibilitatea economică şi bugetară / renunţa la ordonanţe de urgenţă care să modifice Codul Fiscal introducând peste noapte taxe şi impozite aberante;

4. Numeşte oameni în Guvern pe singurul criteriu al profesionalismului (nu pe «pilele» şi presiunile baronilor care o păpuşesc acum după dispariţia lui Dragnea);

5. Renunţă la candidatură proprie la Prezidenţiale (o situaţie penibilă şi jenantă pentru orice social democrat) şi stabileşte împreună cu Alde şi ProRomania un candidat comun cu şanse reale de a merge în turul al doilea o alternativă serioasă pentru Iohannis şi Bârna.

A fost rapid de acord cu punctele 1-4 ( deşi nu cred că a înţeles ce înseamnă ) şi s-a supărat din cauza punctului 5 / la două zile după această conversaţie a fugit la CEX, s-a «îmbrăţişat» cu Stănescu - Baronul Caracalului, i-a minţit pe toţi şi a decis să nu primească ProRomania la guvernare (uitând să precizeze că tocmai îi refuzasem toate ofertele !)”  

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -