PNL validează astăzi candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale

DE Florin Budescu | Actualizat: 29.08.2024 - 11:42
PNL validează astăzi candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale - Foto: INQUAM PHOTOS/George Călin
PNL validează astăzi candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale - Foto: INQUAM PHOTOS/George Călin

PNL validează astăzi candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale. Conducerea PNL se reuneşte pentru convocarea Consiliului Naţional, în care va fi validată candidatura lui Nicolae Ciucă.

SHARE

PNL validează astăzi candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale. Conducerea PNL se reuneşte pentru convocarea Consiliului Naţional, în care va fi validată candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale.

Cel mai probabil, Consiliul Naţional, forul de conducere mai amplu, care cuprinde şi liderii de filiale, va fi stabilt pentru prima parte a lunii septembrie.

PNL validează astăzi candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale

Liberalii vor analiza şi atacurile recente ale liderilor PSD, din timpul Congresului social-democraţilor, urmând a lua o decizie privind relaţiile din coaliţie.

Biroul Politic Naţional se va reuni joi, începând cu ora 11.00, la Parlament, pe agenda şedinţei aflându-se convocarea Consiliului Naţional, în care va fi validată candidatura preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, la alegerile prezidenţiale.

Consiliul Naţional ar urma să aibă loc la începutul lunii septembrie, potrivit liberalilor. Liderii PNL vor analiza şi relaţia din coaliţie, cu PSD, în urma atacurilor venite dinspre social-democraţi, la Congresul PSD de sâmbătă, conform News.ro.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, ferm în privința calendarului pentru prezidențiale

Reacţiile liberalilor au fost dure, iar vicepreşedintele PNL Adrian Cozma anunţat, atunci, că ipocrizia şi duplicitatea conducerii PSD exprimată la Congresul PSD l-au determinat să propună convocarea BPN al PNL, luni, la prima oră şi analizarea de urgenţă a retragerii miniştrilor PNL din guvernarea Ciolacu.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirma că membrii partidului nu se aşteptau la atacurile şi criticile venite dinspre liderii PSD la Congresul social-democraţilor, el explicând că ieşirile publice ale unora dintre liderii liberali în urma criticilor PSD au fost ”o reacţie naturală” şi nu o solicitare venită de la conducerea PNL.

”O să avem BPN joi, pe 29, să discutăm acest aspect în forul de conducere al Partidului Naţional Liberal. Inclusiv această situaţie creată şi, în funcţie de argumentele fiecăruia, se va lua o decizie. (...)

Citeşte şi: Nicolae Ciucă a anunțat că PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale

Mai presus de mine, mai presus de Marcel Ciolacu, mai presus de PNL şi mai presus de PSD sau de oricare partid trebuie să fie cetăţeanul român, trebuie să fie România”, a menţionat Nicolae Ciucă.

Liberalii vor stabili şi priorităţile parlamentare pentru noua sesiune de toamnă, care este şi ultima din această legislatură.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe afirma recent că formaţiunea va organiza o şedinţă de BPN pentru a convoca structura de conducere care va desemna candidatul pentru cursa prezidenţială, el precizând că, în 7 septembrie, cel mai probabil, va fi Consiliul Naţional în care Nicolae Ciucă va fi anunţat oficial ca prezidenţiabil.

Când e validarea

Stroe a mai spus că Nicolae Ciucă este candidatul PNL şi este susţinut de tot partidul.

Un alt lider liberal, Gheorghe Falcă, a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că va exista un Consiliu de Coordonare Naţional al PNL, pentru validarea candidaturii lui Nicolae Ciucă la prezidenţiale.

”Nu ştiu dacă pe 7 septembrie, pentru că noi ne vedem săptămâna aceasta în Biroul Permanent şi e destul de repede 7 septembrie. Cred că că următoarea săptămână”, a arătat eurodeputatul PNL.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te