PNL București: Nicușor Dan este singura șansă pentru a o învinge pe Gabriela Firea

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 28.02.2020 - 11:09
Violeta Alexandru și Nicușor Dan. Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Violeta Alexandru, președinta PNL București, a declarat în prima conferință comună cu Nicușor Dan că partidul condus de Ludovic Orban a ajuns la concluzia că acesta ar fi singurul candidat din opoziție care ar avea șanse să o învingă pe Gabriela Firea.

SHARE

Violeta Alexandru a menționat că decizia luată în unanimitate a fost aceea de a susţine candidatura lui Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei.

„În temeiul acestei decizii luată în unanimitate, mâine, în cadrul Biroului Executiv al PNL, voi propune conducerii partidului să aprobe această propunere privind susţinerea la vârful partidului pentru candidatura domnului Nicuşor Dan din partea PNL pentru Primăria Capitalei. (...)

Această candidatură oferă garanţia că vom avea rezultatul dorit la Primăria Municipiului Bucureşti şi anume înfrângerea Gabrielei Firea, respectiv coagularea unei echipe profesioniste la nivelul Primăriei Capitalei care să scoată Bucureştiul din falimentul în care se află şi care să aducă dezvoltarea şi gradul de civilizaţie la care bucureştenii au tot dreptul să aspire", a afirmat liderul PNL București.

Violeta Alexandru și-a exprimat certitudinea că Nicușor Dan este soluția câștigătoare.

„Suntem conștienți și rezultă și din analiza făcută că, bucureștenii așteaptă ca forțele de opoziție să se coalizeze, ci nu să propună candidați separat. Avem convingerea că, în raport cu cercetarea sociologică, Nicușor Dan este în acest moment, cel mai bine plasat pentru a o învinge e Gabriela Firea și PSD. Sunt convinsă că, fiecare dintre noi, punem în centrul deciziilor pe care le luam, binele bucureștenilor.

Maximum de șanse în acest moment le are candidatul Nicușor Dan și ca atare, nu este o chestiune de orgoliu, este o chestiune de a maximiza aceste șanse și de a permite Bucureștiului să intre într-o etapă de dezvoltare. Vă spun direct, Gabriela Firea are de ce să se teamă în acest moment.

Are toate motivele să îi fie frică, pentru că această formulă pe care noi am decis să o avem, spre binele acestui oraș, este formula câștigătoare. Prin urmare, ne-am adunat toată echipa PNL București și am discutat despre toate șansele pe care le avem cu fiecare dintre candidați și suntem convinși că aceasta este formula câștigătoare”, a menționat Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a afirmat că o alianţă electorală cu alte partide, precum USR-PLUS, este „eziderabilă" în Bucureşti pentru alegerile locale și a precizat că liberalii sunt pregătiţi cu candidaţi la sectoare.

Nicușor Dan susţine desfiinţarea sectoarelor din Capitală

"Suntem la capătul guvernării la nivel local catastrofale (...). Am avut cartiere întregi care nu au avut căldură în această iarnă, traficul din an în an mai aglomerat, suntem pe locul patru în Europa, în condiţiile în care suntem în aşa zisa competiţie cu Moscova, cu Istanbul şi oraşe de talii mult mai mari, poluarea este la cote alarmante. Pentru fiecare din aceste probleme trebuie să ne armonizăm soluţiile. O să avem o astfel de discuţie săptămânile care urmează", a arătat Nicuşor Dan.

Candidatul pentru Primăria Capitalei a arătat că administraţia din București trebuie să aibă o interacţiune simplă cu oamenii de afaceri.

„Trebuie să stimulăm dezvoltarea pe acele segmente în care suntem competitivi, cum sunt industriile creative şi Primăria poate să fie o interfaţă între ce aşteaptă mediul de afaceri şi ce produc şcolile din Bucureşti. Trebuie să construim centre de excelenţă, astfel încât să punem Bucureştiul pe harta globală a întâlnirilor de afaceri.

Eu cred că este necesar nu numai să desfiinţăm sectoarele din Bucureşti, ci să avem o unitate administrativă unică împreună cu Ilfovul", a declarat Nicuşor Dan.

Acesta a menționat că printre măsurile pe care le vizează sunt cele n domeniul combaterii poluării, precum racordarea la sistemul de încălzire centralizată, controlarea şantierelor de construcţii, spălarea străzilor, colaborarea cu Garda de Mediu Bucureşti pentru gropile de gunoi, un registru al spaţiilor verzi, plantarea a un milion de copaci şi oprirea toaletării a copacilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te