PNL are un proiect de lege pentru revenirea la alegeri în două tururi

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.03.2019 - 18:15
Ludovic Orban. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Ludovic Orban a anunțat că i-a mandatat pe parlamentarii PNL să acționeze pentru respingerea ordonanței 114, a „lăcomiei”, dar și pentru demiterea lui Tudorel Toader.

SHARE

„Ordonanța 114 este o crimă împotriva economiei românești și va genera niște efecte catastrofale în spre evoluția economiei românești  în perspectivă”, a motivat liderul liberal de ce impus colegilor săi de partid acest obiectiv.

Ludovic Orban a menționat că al doilea obiectiv extrem de important este „mobilizarea pentru a-l trimite acasă pe Tudorel Toader”. „Somăm, din nou, majoritatea guvernamentală  sa nu mai apeleze la subterfugii procedurale, să nu mai  absenteze în mod planificat, să se prezinte la votul final pentru a se vota moțiunea împotriva Ministrului Justiției Tudorel Toader. Avem convingerea că se poate constuiască  o majoritate care să-l trimită  acasă pe Tudorel Toader.

 De asemenea, am mandatat grupul de la Senat să determine majoritatea PSD-ALDE să finalizeze procedura demarată de cerere a urmăririi penale împotriva lui Tăriceanu. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă în privința acestei cereri formulate de justiție, care este ținută în sertare de majoritatea guvernamentală, iar responsabilitatea este doar a PSD și ALDE.

Nu înțelegem de ce Popescu Tăriceanu acceptă să stea în spatele zidului construit de majoritatea anti-justiție, PSD-ALDE, complăcându-se în situația de prizonier al majorității PSD-ALDE”, a susținut Ludovic orban.

Întrebat de jurnaliști cum abordează chestiunea revenirii la alegeri locale în două tururi de scrutin, liderul liberal a menționat că invită celelalte partide să voteze proiectul deja propus de PNL. „Există proiectul de lege care este depus de Partidul Național Liberal , care din păcate a trimis aviz negative în Comisia de administrație și Comisia juridică, vom solicita, vom mandata grupul de la Camera să solicite în plen retrimiterea la Comisie, în încercarea noastră de obținere a unui raport favorabil, astfel încât să putem să revenim la acest sistem de alegere, care conferă cu adevărat legitimitatea primarilor care sunt aleși  în fiecare localitate din România. Ne-am bucura ca orice fel de parlamentar,  indiferent din ce fomațiune politică este, să sprijine acest proiect de lege inițiat de Partidul Național Liberal”, a susținut liberalul. 

Citește și Surpriză. ALDE se alătură partidelor care cer alegerea primarilor în două tururi

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.