PNL: Adevărul despre proiectul tăierii pensiilor speciale

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 24.11.2020 - 18:49
Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Eliminarea pensiilor speciale a revenit brusc în atenție odată cu apropierea datei alegerilor parlamentare. Vlad Voiculescu a atacat PNL pe motiv că nu a votat proiectul USR cu toate că la vremea respectivă a existat o înțelegere între cele două partide.

SHARE
Într-un mesaj postat pe Facebook, PNL a făcut următoarele clarificări:
"Deoarece unii politicieni continuă să posteze o poză cu un grafic care prezintă votul dat unui proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale, fără să explice contextul, ne simţim obligaţi să facem clarificările necesare pentru ca adevărul  să fie cunoscut.
Care este realitatea cu privire la ziua de 28 ianuarie 2020?
 
La votul final al Camerei Deputaților au ajuns două proiecte de legi care vizau eliminarea pensiilor speciale.
Primul, inițiat de PNL, a avut raport favorabil de la Comisia de Muncă a Camerei Deputaților. Al doilea proiect, inițiat de USR, a primit raport de respingere de la Comisia de Muncă.
 
Important de reţinut este faptul că prevederile proiectului USR au fost preluate, conform ȋnţelegerii cu USR, ca amendamente în proiectul PNL. De fapt, din motive de tehnică legislativă, parlamentarii din Comisie au dorit să aibă un singur text de bază, la care să adauge amendamente.
 
Așa cum se vede din înregistrarea primului vot, proiectul PNL a fost supus votului la 15,34 și a fost aprobat de către plenul Camerei Deputaților cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri.
 
Peste un minut, la 15.35 a fost supus la vot proiectul USR, cel care nu primise aviz favorabil ȋn Comisie, dar ale cărui amendamente, repetăm, le-am preluat ȋn proiectul nostru. Proiectul a fost respins, inclusiv cu voturile PNL, dintr-un motiv simplu: Cu un minut înainte se votase, deja, eliminarea pensiilor speciale.
 
Potrivit stenogramei ședinței, contopirea proiectelor a fost recunoscută inclusiv de liderii USR. ”Astăzi avem două proiecte încropite într-unul singur, unul este cel al USR, al doilea este al PNL” – afirmaţia aparţine liderului de grup al USR, Cristina Prună".

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.