PNL a pus Legea care majorează salariile CNAS pe ordinea de zi. Andrei Baciu: ”Criza va lua sfârșit”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.11.2023 - 14:47
Salariații din CNAS protestează de două săptămâni FOTO: INQUAM PHOTOS/ Octav Ganea - rol ilustrativ

Liberalii au pus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților proiectul care permite majorarea salariilor angajaților din Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Președintele CNAS Andrei Baciu spune că prin acest demers se deblochează această criză”.

SHARE

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), liberalul Andrei Banciu, a explicat într-o scurtă intervenie pentru Newsweek România că a discutat cu colegii săi din PNL despre criza privind plocarea activității instituțiie pe care o conduce

El a precizat că după aceste discuții, la solicitarea PNL, proiectul care permite majorarea salariilor din sistem este pus luni pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, astfel că „se deblochează această criză”

PNL a pus Legea care majorează salariile CNAS pe ordinea de zi, astăzi. ”Criza va lua sfârșit”

 ”Este o mare diferență între nivelul de salarizare de la CNAS și la casele județene față de alte instituții. Dau doar un exemplu un director de la CNAS, care semnează și a întocmește documente și analize pentru sume de 56 de miliarde de lei, cât este bugetul CNAS, câștigă mai puțin cu 6.000 lei decât câștigă un director, de exemplu, într-o agenție de mediu. Cred că totuși diferența de responsabilitate este evidentă, în total contrast cu diferența de salarizare.

Citește și: Grevă generală la casele de asigurări de sănătate. Angajaţii opresc lucrul pentru două ore

 Acum chestiunea acesta nu este una nouă, în sensul că, în acest moment când România strânge cureaua peste tot, noi creștem salariile.

 De fapt se face un act de dreptate care a început acum multe luni de zile. Sigur că timming-ul celor două evenimente este contrastant însă situația și percepția reală este aceasta.

 Am prezentat în multiple rânduri conducerii PNL această situație și a fost luată astăzi decizia ca acest proiect de lege să fie pus pe ordinea de zi în Parlament. Este primul proiect pe ordinea de zi și cel mai probabil va fi votat în cursul zilei de mâine, practic întrunindu-se și altfel, îndeplinindu-se dă revendicările sindicaliștilor prin acest demers”, a precizat Andrei Baciu.

Citește și: Câți bani decontează CNAS pentru spitalizarea în unităţi private? Nașterea pornește de la 1.400 lei

 Șeful CNAS a precizat că a discutat cu sindicaliștii care au spus că după ce acest proiect va fi adoptat se va debloca această criză.  „Prin acest demers se deblochează de fapt criza din domeniul sănătăţii”, a spus Baciu care a subliniat că acest demers nu pune presiune pe bugetul de stat, bugetul fiind unul din interiorul fondurilor alocate către CNAS.

 Angajaţii CNAS au început, în 2 noiembrie, un protest pe o perioadă nederminată, fiind nemulţumiţi de faptul că salariile lor nu au mai crescut din 2018.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te