PMP intervine în scandalul pe Consiliul Legislativ. Tomac acuză USR că s-a înțeles cu PSD

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.10.2020 - 11:43
Eugen Tomac. Sursa foto: Facebook

Președintele PMP, Eugen Tomac, a acuzat, pe Facebook, o înțelegere a USR cu PSD, pentru Consiliul Legislativ, pentru a trece atât Florin Iordache, cât și George Dircă, de la USR.

SHARE

„Să spunem lucrurilor pe nume. Votul pentru Iordache de la PSD și Dircă de la USR a fost dat sigur de către parlamentarii celor două partide. Este dreptul lor să voteze cum doresc în Parlament, dar să o facă asumat!

La fel s-a întâmplat și în această vară, când Bădălau a fost votat cu ambele mâini pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, dar nimeni nu a recunoscut, prevalându-se de secretul votului. În cazul votului de ieri, e clar că a fost o înțelegere politică. Noi îl votăm pe al vostru, voi - pe al nostru. Candidatul Zegrean nu a fost votat nici măcar de toți parlamentarii PNL, grav și, mai ales, umilitor pentru distinsul constituționalist.

Singurii parlamentari care nu au participat la mascarada de ieri au fost colegii mei din PMP. La fel ca la votul pentru Bădălau, noi am fost singurii care am votat împotrivă. Asta se poate verifica în procesul verbal. Numărul celor care au votat împotrivă este exact numărul parlamentarilor PMP prezenți în sală.

La sfârșitul zilei de ieri, la Consiliul Legislativ au plecat prin vot Florin Iordache de la PSD și George Dircă de la USR. Aceasta este poza zilei, oricât ar încerca unii și alții să o justifice altfel. Nu mă miră că USR a făcut înțelegere cu PSD, au mai fost asemenea negocieri în Parlament. Urât este când te urci pe statuia moralității și nu mai știi să cobori”, a susținut Eugen Tomac, pe contul său de Facebook. 

Amintim că Florin Iordache a fost votat marți în Parlament în fruntea Consiliului Legislativ, și cu 7 voturi de la USR sau PNL. Votul în Parlament a fost secret. 

Premierul Ludovic Orban a acuzat USR că l-a votat pe Iordache, în vreme ce șeful USR, Dan Barna, a acuzat liberalii de blat. 

Citește și: Scandalul pe numirea lui Iordache continuă. Barna acuză PNL, Orban acuză USR

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.