Plumb, primul blocaj la comisia juridică a Parlamentului European: probleme în declarația de avere

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 20.09.2019 - 07:16
Foto Inquam Photos/Raul Ștef

Rovana Plumb, propunerea pentru comisar european din partea României, trebuie să lămurească unele diferențe care apar între declarațiile de avere pe care le-a depus în țară și la Parlamentul European.

SHARE

Rovana Plumb trebuie să clarifice diferențele dintre declarațiile de avere pe care le-a depus în țară, la Agenția Națională de Integritate, și la Parlamentul European, ca europarlamentar. 

Comisia Juridică i-a cerut politicianei PSD să ofere o traducere în engleză a declarației de avere din România și să ofere explicații privind două împrumuturi pe care nu le-a menționat în declarația de avere depusă la Bruxelles, potrivit Comisiei Jurdice a Parlamentului European.

Este vorba de un împrumut de 800.000 de euro, care, potrivit documentelor românești, trebuie plătit până în 2030, și de unul de 800.000 de lei, pe care Rovana Plumb l-a luat de la o anume Loghin Elena, bani pe care i-a donat ulterior către PSD, fapt care nu ar fi fost menționat la Bruxelles, potrivit surselor Newsweek România

Citește și Rovana Plumb a donat 800.000 de lei la PSD, deși câștigă, anual, de șase ori mai puțin

Rovana Plumb, devenit europarlamentar PSD la alegerile din 26 mai și în cărți pentru funcția de comisar european, a donat 800.000 de lei pentru PSD în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, potrivit situației „contribuțiilor competitorilor electorali declarate în campania electorală pentru alegerea membrilor” făcută publică de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Suma donată este de șase ori mai mare decât veniturile Rovanei Pulmb din 2018, care sunt de 140.000 de lei. Rovana Plumb nu are bani în conturi, potrivit declarației sale de avere.

Alte propuneri de comisar european cu probleme

JOSEP BORRELL, PES, Spania, propus Înalt reprezentant UE pentru politică externă, trebuie să ofere mai multe informații despre acțiunile pe care le deține și despre funcțiile numeroase pe care le ocupă în diverse consilii de supraveghere.

Investiții și acțiuni

VĚRA JOUROVÁ (Renew Europe, Cehia), propusă comisar european pentru valori și transparență, trebui să dea detalii despre proveniența banilor pe care i-a investit în fonduri de investiții.

JOHANNES HAHN (PPE, Austria), Buget și administrație, trebui să ofere, de asemenea, mai multe informații despre acțiunile pe care le deține.

ELISA FERREIRA (PES, Portugalia), Coeziune și reforme, trebuie să ofere, la rândul său, detalii despre investițiile pe care le-a făcut.

STELLA KYRIAKIDES (EPP, Cipru) Sănătate, trebuie să lămurească chestiuni referitoare la acțiunile pe care le deține.

DIDIER REYNDERS (Renew Europe, Belgia), Justiție, trebuie să ofere comisiei juridice a Parlamentului European detalii suplimentare referitoare la investițiile în anumite fonduri.

Diferențe în declarațiile de avere

JANUSZ WOJCIECHOWSKI (ECR, eurosceptic, Polonia), propus comisar european pentru Agricultură, trebuie să clarifice diferențe care apar între declarațiile de avere pe care le-a depus până acum la instituțiile precum Parlamentul European sau Comisia Europeană.

SYLVIE GOULARD (Renew Europe, Franța), Piața internă, trebuie să clarifice diferențe care apar între declarațiile de avere din prezent și cea depusă pe vremea când era europarlamentar.

VIRGINIJUS SINKEVIČIUS (ecologist, Lituania), Mediu înconjurător și oceane, trebuie să ofere mai multe informații despre activitatea soției sale.

Un caz separat este cel al comisarului european propus de Ungaria, LÁSZLÓ TRÓCSÁNYI, care nu a primit o scrisoare de acceptare din partea Comisiei Juridice, deși a anunțat că și-a suspendat activitățile pe care le făcea ca avocat. Comisia vrea să știe ce înseamnă exact această „suspendare”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te