Parlamentarii, primarii şi consilierii PSD din Galați, nemulțumiți de banii alocați de Guvernul Cîțu

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 07.10.2021 - 17:46
Parlamentarii, primarii şi consilierii PSD din Galați, nemulțumiți de banii alocați de Guvernul Cîțu. / Foto: adevarul.ro

Zeci de membri PSD, printre care parlamentari, consilieri şi primari din comunele judeţului Galaţi, au protestat, joi, în faţa sediului Instituţiei Prefectului, împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu.

SHARE

Pesediștii reproșează Guvernului Cîțu că a alocat administraţiilor locale fonduri pentru cheltuieli de funcţionare diferenţiat, în funcţie de culoarea politică a primarilor.

Astfel, protestatarii susţin că Guvernul ar fi acordat fonduri insuficiente UAT-urilor cu primari PSD, USR, Pro România şi ALDE şi fonduri consistente UAT-urilor conduse de primari PNL.

Citește și: Cioloş: Rămânerea în Guvernul Cîţu ar fi însemnat cauţionarea unui comportament nedemn

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, Guvernul a alocat suma de 10 milioane de lei pentru 18 comune gălăţene unde primarii sunt membri PNL şi doar 2 milioane de lei pentru restul de 42 de primării din judeţul Galaţi, unde primarii au alte culori politice.

"S-au alocat peste 100 milioane de euro, iar Galaţiului nu i s-a alocat nici măcar un milion de euro. Au dat aseară o hotărâre de Guvern, noaptea ca hoţii, şi au alocat bani doar pentru 18 comune ale PNL-ului. Judeţul Galaţi are 627.000 de locuitori şi ei au alocat bani doar pentru 120.000 de oameni.

Citește și: Statele Unite înființează o structură specială CIA care să monitorizeze China

O localitate cu 1.300 de locuitori, ca Suhurlui, a luat 485.000 de lei, iar localităţi de 10.000 de locuitori, ca Brăhăşeşti şi Pechea, nu au luat niciun ban. Ce vină au oamenii ăştia? Sunt proiecte cu fonduri europene şi nu vor avea bani să asigure cofinanţările. Este vorba despre 540.000 de oameni care au fost ignoraţi de Guvernul României. Guvernul nu este pe persoană fizică, este al tuturor românilor", a declarat Costel Fotea.

Protestul a fost unul spontan, participaţii mobilizându-se pe reţelele de socializare. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.