Orban: Tudorel Toader a mai mințit o dată legat de Comisia de la Veneția

DE Alexandru Pop | Actualizat: 28.10.2018 - 19:16
Orban îl acuză pe Toader de minciună. Foto Inquam Photos/George Călin

Liderul PNL afirmă că ministrul Justiţiei a minţit atunci cand a afirmat că OUG privind justiţia va fi analizată de Comisia de la Veneţia. Liberalul a prezentat un răspuns de la comisie cate arată că nu au fost discutate pentru că nu a existat o solicitare de la guvernul român.

SHARE

„Înainte de dezbaterea Comisiei de la Veneția, după emiterea OUG 90 și 92, am trimis o scrisoare Comisiei de la Veneția în care am prezentat succint conținutul celor două OUG și de asemenea, am informat Comisia de la Veneția că ministrul Justiției a mințit opinia publică din România spunând că cele două OUG au fost emise în urma consultărilor cu Comisia de la Veneția și cu acordul Comisiei de la Veneția. Am primit un răspuns din partea lui Thomas Markert, secretarul Comisiei de la Veneția care arată că Tudorel Toader a mai mințit o dată opinia publică spunând că în privința OUG 90 și 92, Comisia de la Veneția se va pronunța, adică va analiza aceste două OUG .

În scrisoarea care mi-a fost transmisă de Thomas Markert se spune așa: comisia nu poate să examineze prevederile celor două OUG. Unu, pentru că nu au fost traduse înainte de sesiunea plenară și doi, pentru că nu există o cerere formală de emitere a unei opinii asupra OUG din partea autorităților din România. Adică, din nou, Tudorel Toader a mințit spunând că se va pronunța Comisia de la Veneția  iar Comisia de la Veneția îmi spune în scris, negru pe alb, că nu este sesizată nici în privința OUG 90, nici în privința OUG 92”, a declarat Ludovic Orban, la Brașov.

Tudorel Toader afirma, în 21 octombrie, că, fără a fi examinat şi avizat OUG, Comisia de la Veneţia a reţinut rezolvarea parţială a problemei pensionării anticipate a magistraţilor, declarându-se favorabilă abrogării acestei prevederi legale.

Ministrul Justiţiei menţiona că, în mod formal, OUG urmează să fie transmisă Comisiei de la Veneţia spre examinare şi avizare, aviz care ar urma să fie adoptat la Plenara din decembrie 2018.

Președintele PNL crede că toți parlamentarii trebuie să voteze moțiunea simplă inițiată de PNL împotriva ministrului Justiției. „După cum bine știți, PNL împreună cu alți parteneri din opoziție, am inițiat moțiunea contra lui Tudorel Toader. Este un moment extrem de important, eu cred că nici un deputat nu mai poate să-l cauționeze pe Tudorel Toader pentru modul catastrofal în care și-a exercitat mandatul de ministru al Justiției. Nimeni nu mai poate să accepte ca în fruntea Ministerului Justiției să fie un avocat al mafiei si nu un reprezentant al cetățeanului care să asigure independența Sistemului de Justiție să asigure accesul neîngrădit al cetățenilor la Sistemul de Justiție și respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățeanului”, a afirmat președintele liberal.

Citește și Tudorel Toader: Comisia de la Veneţia recomandă abrogarea problemei pensionării magistraţilor

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te