Orban, susținut de 41 de parlamentari PNL, într-o scrisoare deschisă, pentru a fi din nou premier

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 05.10.2021 - 17:30
Orban, susținut de 41 de parlamentari PNL, într-o scrisoare deschisă, pentru a fi din nou premier. / Foto: digi24.ro

Fostul președinte și premier PNL Ludovic Orban este susţinut de 41 de parlamentari liberali pentru desemnarea în funcţia de premier, după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu a fost adoptată.

SHARE

"România se află într-o criză politică şi guvernamentală de mai bine de o lună de zile, declanşată în mod iresponsabil şi unilateral de prim-ministru şi soldată astăzi cu demiterea Guvernului de către Parlament. Nu există o explicaţie raţională asupra motivului pentru care România a ajuns în această situaţie critică şi nici în privinţa planului de soluţionare a crizei politice", se arată într-o scrisoare deschisă transmisă de cei 41 de liberali.

Ei se delimitează "de cei care se fac răspunzători pentru actualul context politic şi social, care nu poate continua, ţinând cont de aşteptările societăţii româneşti".

Citește și: UDRM, după picarea Guvernului Cîțu: dacă PSD nu vine cu o coaliţie, PNL are prioritate

În opinia acestora, "România este în faţa unui dezastru umanitar determinat de impactul fără precedent al pandemiei COVID-19 şi de incapacitatea Guvernului astăzi demis de a lua din timp măsurile necesare pentru a diminua răspândirea virusului".

De asemenea, se arată în scrisoare, "este previzibil faptul că situaţia sanitară se va agrava semnificativ în perioada imediat următoare, cu preţul pierderii vieţii tot mai multor persoane".

Cei 41 de parlamentari liberali afirmă că acestei crize sanitare i se suprapune o evoluţie economică "extrem de dificilă", determinată de creşterea preţurilor la energie în perioada sezonului rece şi de erodarea puterii de cumpărare.

Citește și: Câștigătorul moțiunii de cenzură, George Simion: video din Parlament distribuit de 28.000 de ori

Ei fac apel la "soluţionarea în cel mai scurt timp posibil a crizei politice şi învestirea unui nou Guvern cu puteri depline, capabil să intre în funcţiune imediat şi să facă faţă conjuncturii extreme în care se află România".

Orban, "cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliţiei de guvernare”

Semnatarii scrisorii susţin că Ludovic Orban este "cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliţiei de guvernare şi să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru", în contextul în care este "reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experienţă politică şi guvernamentală".

"Facem apel la maturitate politică şi înţelepciune din partea tuturor actorilor politici şi parlamentarilor Partidului Naţional Liberal, precum şi din partea celorlalte formaţiuni politice parlamentare care şi-au exprimat dorinţa de a continua guvernarea alături de PNL prin susţinerea lui Ludovic Orban ca prim-ministru", concluzionează cei 41 de parlamentari PNL. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te