Orban: Ne-am confruntat cu campanii organizate pentru ca românii să ignore pericolul

DE Valentin Mirică | Actualizat: 08.07.2020 - 19:26

Într-o declarație de presă la Palatul Victoria, premierul Ludovic Orban a susținut că infecțiile cu covid-19 ai crescut după campaniile pentru ignorarea pericolului.

SHARE

„Ne-am confruntat, în ultimele luni, cu campanii organizate care au avut ca scop să determine românii să nu creadă în virus, să ignore pericolul, să nu respecte normale. Aceste campanii au dus la consecințe. Numărul celor care nu respectă regulile a crescut. E păcat atunci când o majoritate a societății respectă regulile, să nu acționăm pentru ca aceia care au căzut în capcana propagandei că nu există acest virus,că nu trebuie respectată nicio regulă, să pună în pericol întreaga societate și dezvoltarea economică”, a spus premierul.

El a spus că Executivul nu dorește să ia noi măsuri reestrictive, dar o va face dacă este în interesul sănătății publice.

„Guvernul nu dorește să reinstituie nicio restricție, nu dorește să ia nicio măsură care să afecteze economia, pentru că și așa economia a fost afectată grav de epidemie (...) Dimpotrivă, avem un plen economic care are ca scop să asigure o revenire cât mai rapidă a economiei la normalitate. Spun clar că dacă va fi nevoie vom lua orice măsură care se va impune pentru că punem pe primul plan sănătatea românilor”, a afirmat Ludovic Orban.

El a spus și că numărul mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus se datorează nerespectării regulilor de protecţie sanitară impuse de autorităţi.

"Astăzi am înregistrat cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu COVID-19 - 555 de cetăţeni români care în urma diagnosticării au fost declaraţi pozitivi. (...) Cauza principală a creşterii numărului de cazuri este nerespectarea regulilor de protecţie sanitară, portul măştii, păstrarea distanţei fizice de protecţie sanitară, evitarea contactului apropiat, nerespectarea regulilor de igienă, cum ar fi spălatul mâinilor, evitarea atingerii feţei cu mâinile şi toate celelalte reguli care au fost instituite. Suntem într-un moment de cumpănă, există în continuare riscul creşterii numărului de cazuri", a explicat premierul.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -