Orban, despre pregătirea pentru coronavirus: Achiziţionăm cât mai rapid echipamente și medicamente

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 24.02.2020 - 00:06
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Prim-ministrul interimar şi desemnat, Ludovic Orban, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că toate persoanele care vin în România dintr-o zonă unde a existat un focar de infecţie cu coronavirus vor sta în carantină timp de 14 zile.

SHARE

„Nu numai cu ambasada României din Italia, toţi responsabilii de la Ministerul Sănătăţii, MAI, MAE, suntem într-o comunicare permanentă, ne consultăm privitor la diferitele măsuri care trebuie luate, în special măsuri de prevenţie şi, de asemenea, am sfătuit autorităţile române, chiar şi cu domnul ambasador am avut o discuţie personală, ce să comunice oamenilor şi ce se comunică în astfel de situaţii.

Autorităţile italiene au luat o serie de măsuri, trebuie respectate toate măsurile care au fost decise de către autorităţile italiene. Trebuie evitată pe cât este posibil orice fel de deplasare, prezenţa în zone unde există risc de îmbolnăvire. De asemenea, trebuie evitate deplasări.

Trebuie făcut tot ceea ce este recomandat de autorităţile italiene. Orice persoană care vine dintr-o zonă unde există un focar depistat noi am instituit condiţii de carantină. Nu numai în Bucureşti, ci şi în mai multe centre.

Nu vom ezita să luăm această măsură de a ţine în carantină 14 zile persoanele care vin din focare. Trebuie evitat pe cât este posibil o deplasare dintr-o astfel de zonă în ţară, decât dacă sunt într-adevăr situaţii care reclamă deplasarea. Adică în situaţii cu totul şi cu totul speciale

În rest, suntem cu procedurile de achiziţie în derulare, astfel încât să achiziţionăm cât mai rapid, la începutul săptămânii viitoare, materiale, echipamente, substanţe, medicamente necesare pentru astfel de situaţii.

Toate tipurile de materiale care sunt necesare în astfel de situaţii de la măşti, tipurile acelea de măşti pe ochi, mânuşi, în fine. Tot ceea ce este necesar în astfel de situaţii. Sunt mai multe zone stabilite pentru carantină şi în Bucureşti şi în afara Bucureştiului am gândit locaţii pentru carantină”, a spus Ludovic Orban într-o declaraţie telefonică la Digi24.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -