Orban anunță că s-a emis ordinul de începere a lucrărilor pe 17 km din Centura București

DE Valentin Mirică | Actualizat: 29.10.2020 - 13:34

Premierul Ludovic Orban a anunţat, la evenimentul depunerii jurământului de către Nicuşor Dan ca primar al Capitalei, că joi a fost emisă autorizaţia şi ordinul pentru începerea lucrărilor la toţi cei 17 kilometri de pe tronsonul 2 de pe autostrada de Centură a Bucureştiului.

SHARE

„Prezenţa mea aici e şi o garanţie a faptului că în calitate de premier voi sprijini toate proiectele iniţiate de primarul general alea Nicuşor Dan. Mai mult decât atât vom duce la bun sfârşit proiecte care ţin de zona guvernamentală, dar care de fapt generează beneficii pentru Bucureşti. Chiar astăzi s-a emis autorizaţia şi ordinul de începere a lucrărilor pe toţi cei 17 kilometri de pe tronsonul 2 de pe autostrada de Centură a Municipiului Bucureşti. Ne-am propus ca până la sfârşitul anului să înceapă lucrările pe toate cele trei tronsoane de autostradă de Centură a Bucureştiului din zona de Sud, astfel încât într-un timp cât mai scurt să reuşim construirea autostrăzii. Cred că Bucureştiul e singura Capitală din UE care nu are autostradă de Centură”, a afirmat Ludovic Orban joi după depunerea jurământului consilierilor general şi a primarului Capitalei Nicuşor Dan. 

Şeful Executivului a mai spus că Guvernul a aprobat miercuri seara un memorandum, iar primarul ales Nicuşor Dan va avea bucuria de a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea a 106 kilometri de reţea primară din totalul de 946 de kilometri. Valoarea contractului este de 278 milioane euro, a adăugat Orban.

„De asemenea, aseară am dezbătut şi aprobat în Guvern un memorandum şi pot să vă spun cu siguranţă că Primăria Capitalei şi primarul ales al Municipiului Bucureşti va avea bucuria să semneze contractul de finanţare pentru reabilitarea a 106 kilometri de reţea primară din cele 946 de kilometri. Un contract în valoare de 278 milioane de euro, unde sigur mai avem singură chestiune de rezolvat privitor la chestiunea ajutorului de stat, dar este un contract care poate fi semnat şi care va demara. Evident ca rezultat va fi reducerea pierderilor estimată cu şase procente, de la 28,6 la 22,7. De asemenea multe alte proiecte în ceea ce priveşte extinderea reţelei de metrou, realizarea pasajelor de-a lungul actualei centuri la intersecţia cu arterele care ies din Bucureşti, realizarea inelului feroviar şi practic a masterplanului de transport atât pe inelul feroviar, cât şi pe anumite tronsoane din interiorul Bucureştiului şi multe alte proiecte care sunt finanţate şi susţinute de Guvern”, a conchis premierul, citat de news.ro. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.