O româncă a ajuns în Parlamentul Britanic. Ce studii are Alexandra Bulat și cum a ajuns în funcție

DE Alexandra Lupascu | 04.07.2024 - 16:40
O româncă a ajuns în Parlamentul Britanic. Ce studii are Alexandra Bulat și cum a ajuns în funcție foto: Facebook/ Alexandra Bulat

Alexandra Bulat este deja primul consilier local român din Marea Britanie, însă după alegerile generale de joi aceasta ar putea deveni primul cetățean român ales în Parlamentul Marii Britanii.

SHARE

Bulat candidează din partea laburiștilor, văzuți drept favoriți pentru câștigarea scrutinului legislativ. Româncă stabilită în Marea Britanie ar putea obține mandatul dîn Huntington, o circumscripție din comitatul Cambridgeshire, situată în partea central-estică a Angliei.

„După paisprezece ani de guvernare conservatoare, Marea Britanie este disperată pentru o schimbare, iar eu fac parte din această schimbare - iar alegătorii, de la Keyston la Colne, de la Somersham la Sawtry, vor vota astăzi pentru schimbare.

Toate sondajele spun că sunt umăr la umăr cu candidatul conservator”, a scris Alexandra Bulat, pe pagina sa.

O româncă a ajuns în Parlamentul Britanic. Ce studii are Alexandra Bulat și cum a ajuns în funcție

Într-un mesaj publicat miercuri acesta vorbea despre drumul său până la candidatura pentru Parlamentul britanic.

„Este prima dată când votez la alegeri generale - după ce am devenit cetățean britanic în urmă cu 4 ani. Nu mi-aș fi putut imagina niciodată când m-am mutat în Marea Britanie în urmă cu 12 ani că voi fi cetățean, consilier și acum candidatul laburist în Huntingdon.

Au fost atât de mulți oameni în timpul călătoriei mele în politică care m-au susținut - sunt în politică pentru că vreau să folosesc experiența mea trăită, precum și experiențele mele în câmpul muncii și în administrația locală pentru a crea oportunități pentru alții - în special pentru cei care nu au fost la fel de norocoși precum am fost.

Citește și: Pensiile speciale și sporurile rămân aproape intacte după măsurile de austeritate ale guvernului

Această campanie a fost posibilă doar datorită sutelor de ore de voluntariat, de la împărțitul de pliante după miezul nopții, după zile de muncă și ședințe de consiliu, până la sondajele de weekend prin orașe și sate, până la videoclipurile zilnice de pe rețelele sociale care arată unele dintre realitățile campaniei.

Nu sunt primele alegeri la care participă

Oricare ar fi rezultatul de mâine, voi fi veșnic recunoscătoare tuturor celor care m-au susținut în această călătorie uimitoare”, a scris Alexandra Bulat, pe rețeaua socială.

Alexandra Bulat trăiește în Regatul Unit din 2012. Este licențiată în Sociologie și Studii Media, la University College Londra și are un doctorat în sociologie politică și studii de migrație la Cambridge.

Alexandra s-a clasat pe primul loc la alegerile din 6 mai 2021, din Marea Britanie, după ce a obţinut 41.77% din voturi, în circumscripția Abbey din orașul Cambridge și a obținut un mandat de consilier.

Citește și: Salariu uriaș pentru șeful CCR: 10.000€ /lună. Spor de stres și confidențialitate, dublat la 3.000€

„Am locuit în Regatul Unit în 1997 pentru câteva luni. Pe atunci aveam trei ani, iar tată a lucrat un timp în sistemul de sănătate britanic. Deși voiam, n-am reușit atunci să ne stabilim aici, dar am rămas cu dorința de a face asta și iată că în cele din urmă m-am întors", mărturisește tânăra.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te