Nicușor Dan și-a ales sediu de campanie Magazinul București, „un loc simbolic pentru Capitală”

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 24.08.2020 - 22:14
Sediul de campanie al lui Nicușor Dan. Foto pagina oficială Facebook

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR PLUS, și-a ales Magazinul București, din centrul orașului, ca sediu al campaniei electorale pentru Primărie .

SHARE

„În mod special am vrut să alegem un loc simbolic pentru București, magazinul București. Este un magazin construit în interbelic și naționalizat în 1948.

Refolosit ca magazin în perioada comunistă și lăsat să se distrugă în perioada postcomunistă. Reconstruit, de niște investitori privați, este simbolic pentru ceea ce vrem să facem cu Bucureștiul.

Trebuie să reconstruim acest oraș, care a fost distrus și în perioada comunistă și în perioada postcomunistă, pentru că nu suntem decât la 2 ani de 10 august, și, deși suntem la 30 de ani de la Revoluție, o să fie, de fapt, o campanie electorală în care, din nou, va fi o luptă între comunism și anticomunism”, a justificat Nicușor Dan de ce a ales acest magazin ca sediu central al campaniei sale electorale.

Candidatul a menționat că atunci când era mic, în Făgăraș era o vorbă care spunea că în București se dă ora exactă „și mult timp pentru oamenii din provincie, bucureștenii și Bucureștiul erau sursă și de o oarecare invidie, dar în orice caz de foarte mult respect.”

„Din păcate, orașul acesta, după 12 ani de guvernare PSD nu arată deloc a o capitală a României și ceea ce era respect acum câțiva ani, a devenit, cumva, un fel de milă pentru un oraș murdar, un oraș care nu este în stare să aibă o sală polivalentă, care nu este în stare să organizeze o competiție serioasă europeană de gimnastică sau, în general, de sport, care nu este în stare să organizeze o mare întâlnire de business.

Un oraș în care domină kitsch-ul arhitectural, un oraș în care nu poți să te plimbi, dacă ești mamă și ai un copil în cărucior, nu poți să te plimbi cu căruciorul pe trotuar și ești nevoită să ieși pe spațiul destinat mașinilor, pentru că ai mașini parcate peste tot.

Acesta este Bucureștiul pe care ni-l lasă PSD-ul, acesta este orașul pe care ni-l lasă un primar PSD, care avea toate pârghiile să rezolve marile probleme ale orașului, avea toate pârghiile să facă revoluția în trafic pe care ne-a promis-o, avea toate pârghiile să construiască cele 20 de grădinițe cu fonduri europene”, a transmis Nicușor Dan.

Acesta a criticat faptul că actualul primar, Gabriela Firea, nu a fost în stare să acceseze fonduri europene, să reabiliteze un kilometru de linie de tramvai, să schimbe câțiva kilometrii de rețea de termoficare sau să rezolve marea problemă de poluare a aerului.

„Și, acum, ne spune că iubește aerul și bucureștenii, după ce alaltăieri a fost desemnată numărul doi în PSD, partid de sigla căruia fuge în continuare.

Suntem alături de reprezentanții PNL și USR-PLUS, bucureștenii ne-au cerut această alianță și am dat curs rugăminților bucureștenilor, să scăpăm orașul de administrația dezastroasă PSD și am făcut asta. Putem să facem din București orașul de care bucureștenii să fie mândrii, putem să facem din București”, a susținut Nicușor Dan.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te