Nicușor Dan: Firea a promis, în campania din 2016, 20 de grădinițe. Rezultatul: Zero

DE Valentin Mirică | Actualizat: 08.07.2020 - 19:00

Candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a amintit că, în campania electorală din 2016, Gabriela Firea a promis 20 de grădinițe cu program prelungit pentru 2500 de copii, plus un număr nesăecificat de creșe.

SHARE

„Rezultatul este zero. În patru ani de mandat nu s-a construit nicio nouă grădiniță de către administrația PSD-Firea. Vorbim de un eșec al unei administrații, al unui partid, care se pretinde de stânga, preocupat de domeniul social. Un eșec sever în ceea ce privește educația.  

Astăzi, primarul general, ne spune că nici nu avea în atribuții să construiască creșe și grădinițe, că atribuțiile sunt la primăriile de sector. În primul rând, trebuia să ne pună lucrul aceasta în campania electorală, acum 4 ani și în al doilea rând, a avut o situație extrem de privilegiată, a avut un mandat în care a avut primari de sector, colegi de partid, a avut un Guvern de aceeași culoare politică și un Parlament dominat de aceeași majoritate politică”, a afirmat Nicușor Dan.

El a arătat că grădinițele sunt extrem de aglomerate.

„Situația creșelor și a grădinițelor: în cele 6 sectoare avem un deficit de 25% locuri în grădinițe, mai mul decât atât, legea spune că într-o grupă de grădiniță trebuie să ai cel mult 20 de copii și media pe București a copiilor este de 25 și aici, în Sectorul 4, este și mai rău, media este copiilor într-o grupă este de 27.  

În privința creșelor stăm și mai rău, numărul creșelor este de 3 ori mai mic decât cel al grădinițelor, de care am spus deja că sunt insuficiente, iar în unele sectoare disproporția aceasta este și mai mare, în sensul că în Sectorul 6, de exemplu, avem doar 3 creșe, de 9 ori mai puțin decât grădinițele.  

Ce s-a construit în ultimii ani pentru infrastructura preșcolară: în sectorul 1 nu s-a construit nimic nou, s-a extins un corp de la Liceul Tonitza. În sectorul 2 nu s-a construit nimic. În sectorul 3, care este cel mai populat din București, s-a construit acum 15 ani Școala nr. 80, din care acum câțiva ani, primarul, a mutat copiii pentru a-și face sediu administrativ. În sectorul 4 nu s-a construit nimic. În Sectorul 5 s-a construit imediat după revoluție Liceul Teoretic Ştefan Odobleja, aici, în ceea ce privește școlile, stăm foarte prost. Avem școli în Sectorul 5 în care avem și 40 de copii în clasă. În Sectorul 6 s-a construit doar o grădiniță în 2015, Grădinița Albinuța, așa cum am spus, dată în folosință în 2015”, a explicat candidatul PNL-USR-PLUS. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -