Nicolicea s-a încăierat cu Tudorel Toader: tărăgănează revocarea procurorului general

DE Alexandru Pop | 05.03.2019 - 10:45
Eugen Nicolicea pare nemulțumit de Tudorel Toader/FOTO: Facebook.com

Deputatul PSD Eugen Nicolicea îl acuză pe ministrul Justiției că "a tărăgănat" revocarea din funcție a procurorului general. El a comentat că Tudorel Toader a fost "mai impresionat" de activitatea lui Augustin Lazăr decât de cea a Laurei Codruța Kovesi.

SHARE
"Aici nu poate să îi nege nimeni ministrului că a început procesul de evaluarea și a început procesul de revocare, în cazul Laurei Codruța Kovesi. La Lazăr se vede că a tărăgănat revocarea acestuia și văd că îl lasă la pensie. Nu văd de ce ar trebui să se oprească și să meargă mai departe în a cere revocarea. Se pare că a fost mai impresionat de activitatea domnul Lazăr și i-a îngăduit să iasă la pensie”, a afirmat Eugen Nicolicea, citat de Hotnews.ro.
 
Deputatul PSD a vorbit și despre modul în care a inițiat Toader ordonanțele de urgență care modifică legile justiției și îi reproșează că se laudă că la legile justiției a făcut modificările impuse de Curtea Constituțională, ceea ce înseamnă că doar a cârpit, fără a "construi ceva nou".
 
"În ceea ce privește ca administrator rămâne să îl credem, deși opoziția inserează critici la anumite chestiuni necesare mersului justiției, critici cu care nu sunt de acord. În ceea ce privește calitatea de ministru, nu pot să vin cu critici, dar se lăuda cu ce lucruri nu a făcut. Spunea că nu a produs proiectul de coduri, proiectul pe legile justiției. Aici nu sunt de acord. Delimitarea pe care a făcut-o față de Parlament și cei care susțin. Dacă sunt «proaste» e meritul Parlamentului. El înaintase Parlamentului legile lui Prună. De aceea, Parlamentul a trebuit să facă alte proiecte. Nu puteam să mergem cu legile lui Prună mai departe. A inițiat-o selectiv, în sensul că anumite prevederi au încercat să fie implementate. Domnul Toader se lăuda că a făcut modificările pe care le-a impus CCR. Dacă faci doar ce spune Curtea tu cârpești, nu construiești ceva nou. Ori dacă facă după ce Curtea decide, înseamnă că nu faci nimic înainte ca CCR să o ia înainte”, a mai spus deputatul PSD.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.