Nicolae Robu, despre situaţia din PNL Timiş: „Oameni buni, haideţi să ieşim din fierbinţeală”

DE Alin Crișan | 26.03.2024 - 21:02
Nicolae Robu, despre situaţia din PNL Timiş: „Oameni buni, haideţi să ieşim din fierbinţeală” - Foto: INQUAM Photos/ Cornel Putan/ Imagine cu caracter ilustrativ

Nicolae Robu a vorbit pentru prima dată despre scandalul din PNL Timiș după demiterea lui Alin Nica. Politicianul le recomandă oamenilor să „iasă din fierbinţeală”.

SHARE

Candidatul agreat de coaliţia de la guvernare pentru Primăria Timişoara, liberalul Nicolae Robu, a vorbit pentru prima dată despre scandalul din partidul său, după ce preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a fost demis de la conducerea filialei judeţene pentru că s-a împotrivit vehement alianţei electorale PSD-PNL în judeţul Timiş.

Nicolae Robu, despre situaţia din PNL Timiş: „Oameni buni, haideţi să ieşim din fierbinţeală”

Robu le-a spus timişorenilor care îl urmăresc pe pagina de Facebook că ”nu putem fi talibani” şi că ideologiile celor două partide nu mai sunt ”atât de separate”. Robu susţine că este raţional şi că înfrângerea de la alegerile locale din 2020 i-a prins bine.â

”Lupta s-a încheiat acum şi nu vreau să o comentez. Am primit mesaje, evident că ele nu sunt nicidecum de la simpatizanţi, care sunt îngrijoraţi că eu voi avea şi susţinerea PSD. Ei se afişează ca fiind îngrijoraţi de mine şi de soarta mea, în realitate sunt îngrijoraţi pentru ei”, a spus Nicolae Robu, într-un live pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Stroe: „Decizia de demitere a lui Nica din fruntea organizaţiei PNL Timiş, în interesul partidului”

Robu consideră alianţa electorală dreapta-stânga o şansă pentru dezvoltare.
 
”Oameni buni, haideţi să ieşim din fierbinţeală. Eu sunt foarte raţional, m-am schimbat. Mi-a prins bine înfrângerea din 2020. Să ne gândim: ţara asta este condusă de alianţa PSD-PNL şi eu zic că e o şansă pentru România ca într-o perioadă atât de critică (...) să aibă o guvernare stabilă, formată din cele mai puternice partide. (...)

Sunt perioade în istorie în care trebuie să trecem peste diferenţele doctrinare. Nu putem fi talibani, mai ales în ultimii multişori ani, nu mai sunt ideologiile atât de separate una de alta. Nu putem rămâne în talibanism pentru că e păgubos. Trebuie să avem mintea mai flexibilă, să fim mai pragmatici, să facem binele comunităţii”, a precizat Robu.

Răspunzând unui comentariu al unui internaut, Robu a spus că ”dreapta sănătoasă e în PNL; restul sunt traseişti.” 
 
”Ne acuză că ne-am aliat cu PSD şi vorbesc de polul dreptei alături de USR. (...) USR e mult mai de stânga decât PSD”, a adăugat Robu. Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Timişoara nu a dorit să comenteze despre cazul lui Alin Nica: ”Eu nu vreau să îl critic pe colegul Alin Nica. Nu am nicio luptă cu dânsul”. Robu a vorbit însă despre Alfred Simonis.

Citește și: Deca: Utilizarea camerelor de supraveghere video în şcoli este pentru garantarea siguranţei elevilor

”La alegerile locale e votat omul. În orice configuraţie aş fi candidat aş fi luat aproximativ tot atâtea voturi (...) Domnul Alfred Simonis, lăsând la o parte unele declaraţii, este omul numărul trei în statul român. Presupun că a trecut prin filtre serioase ca să fie propulsat şi acceptat acolo. Tot ce mă interesează este să facem bine Timişoarei. Cu orice trebuie să lucrez, eu lucrez”, a mai afirmat Nicolae Robu.

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a anunţat că Biroul Politic Naţional al partidului a decis, în şedinţa de marţi, demiterea de la conducerea organizaţiei Timiş a lui Alin Nica, şefia organizaţiei fiind preluată interimar de către Vasile Blaga. De asemenea, PNL şi PSD au decis ca PSD să aibă candidatul comun al coaliţiei la şefia Consiliului Judeţean Timiş să fie de la PSD, iar candidatul comun al coaliţiei pentru Primăria Timişoara de la PNL.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te