Nicolae Ciucă: ”Viziunea mea de președinte este România care contează pentru români”

DE Newsweek România | Actualizat: 05.09.2024 - 08:38
Nicolae Ciucă: ”Viziunea mea de președinte este România care contează pentru români” - Foto: Facebook/ Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă: ”Viziunea mea de președinte este România care contează pentru români” - Foto: Facebook/ Nicolae Ciucă

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a spune că va intra în turul al doilea la prezidențiale alături de Marcel Ciolacu. Iar viziunea sa ca președinte este ”România care contează pentru români”

SHARE

Nicolae Ciucă a fost invitat într-o emisiune tv unde a vorbit despre alegeri, cota unică, nominalizarea comisarului european, atacurile partenerilor de Coaliție.

Președintele PNL a afirmat că finala de la prezidențiale va fi Ciucă-Ciolacu. Iar viziunea sa de președinte este ”România care contează pentru români”

Nicolae Ciucă: ”Viziunea mea de președinte este România care contează pentru români”

Invitat la TVR Info, Nicolae Ciucă a vorbit despre alegerile prezidențiale din acest an, dar și despre probleme economice care îi privesc pe români. 

Iată ce a declarat liderul PSD.

Întrebat care este viziunea sa despre președinte, Nicolae Ciucă a spus: 

”Am să răspund simplu, este România care contează pentru români, pentru parteneri. 

În interiorul acestei sintagme se regăsește ceea ce trebuie să facem ce le spunem oamenilor în campania electorală, este necesar să dovedim că înapoia acestor vorbe se regăsesc faptele mele.

Poate sunt un om căruia nu îi place să vorbească foarte mult. Nu înseamnă că dacă suntem militari nu ne place să vorbim.

Este o chestiune care pleacă din convingerea pentru ceea ce înseamnă o activitate care este îndreptată spre a demonstra că poți să rezolvi probleme și că faci lucruri.

Faptele trebuie să vorbească pentru noi. Siguranță și sănătatea oamenilor este o temă majoră, pe oameni îi interesează educația, trebuie să avem predictibilitate pentru copii, îi interesează locuri de muncă bine plătite, să scădem inflația, infrastructură și servicii la care să avem acces ușor, să nu mai fie umiliți de funcționarii publici, să diminuăm birocrația”, a explicat Nicolae Ciucă.

Despre perioada în care a fost premier, liderul PNL a spus: 

”Nu a fost o perioadă ușoară, dar nu am fost marcat.

Am găsit soluții pentru probleme. Deși la vremea respectivă atunci când a căzut guvernul Citu, a existat maturitatea necesară a liderilor politici să discutam o soluție de stabilitate”.

”Noi trebuie să vedem că tot ceea ce am reușit pe proiecte de infrastructură, pe proiecte de dezvoltarea  spitalelor, infrastructura feroviara, sunt chestiuni care trebuie spuse oamenilor.

Cred că românii își vor exprima încrederea în acele forțe politice care au asigurat dezvoltarea la nivel de județ, de țară, a mediului de afaceri și să ajungem la un consens politic prin care să putem identifica soluțiile pentru toate aceste probleme.

Este important să asigurăm un mediu predictibil pentru mediul de afaceri”, a mai punctat Nicolae Ciucă. 

”Cota unică este soluție pentru dezvoltarea mediului de afaceri, pentru consolidarea clasei de mijloc”

Întrebat de ce vrea PSD impozitare progresivă, sșeful senatului a răspuns:

”Cota unică este soluție pentru dezvoltarea mediului de afaceri, pentru consolidarea clasei de mijloc.  România nu este pregătită tehnic pentru a putea să avem o identificare a venitului global. România trebuie să epuizeze cota unică, nu am ajuns încă la dezvoltarea propriului mediu de afaceri.

Avem nevoie de un mediu de afaceri viguros care să își folosească inițiativa. Este o garanție pe care am asumat-o, nu vom renunța la cota unică. Dacă nu avem grija de economie,  la clasa de mijloc atunci intrăm pe o astfel de măsură care va bulversa toată economia”, a spus Ciucă

Despre majorarea pensiilor, liderul PNL a precizat

”Am vorbit despre pilonul II, PNL nu a fost doar apărătorul cotei unice ci și a pilonului ÎI de pensii.

Atunci când vine vorba de ceea ce oamenilor li se cuvinte, în ceea ce oamenii au considerat că trebuie să învestească, nu poți muta așa pentru că ia cineva decizia, reforma pensiilor a fost jalon în PNRR”.

De asemenea, Nicolae Ciucă a mai vorbit despre amnistia fiscală, comisarul european, cazul Bulai, atacurile de la Congresul PSD și eventuale alianțe.

Cum se vă face aceasta amnistie fiscală?

”Sunt reduceri de cheltuieli la nivelul instituțiilor de stat, este vorba de eliminarea accesoriilor, eliminarea de la persoane fizice și juridice, dacă se ia o măsură care vine cumva și este îndreptat să asigure un spațiu pentru rău platnici, pentru cei care își plătesc datoriile la timp, am stabilit să venim cu această bonificație de 3% pentru a putea fi folosită anul următor pentru investiții”

Despre comisarul european

”Noi am stabilit să avem o discuție în interiorul Coaliției. Nu este o persoană care să fie desemnată de un om anume sau a unui partid. El este reprezentantul României, trebuie să reprezinte țara, neavand portofoliu nominalizat este greu să vii cu cineva și să nominalizezi pe cineva, Pe domnul Premier îl interesa un domeniu economic, noi am susținut portofoliul extinderii, al agriculturii, trebuie să vedem și interesul nostru. România este prima țară care ocupă primul loc la floarea soarelui, la porumb, contăm din punct de vedere agricol.

Sigur anul acesta secetos ne-a afectat. Este un dat de la natură pe care nu putem să-l controlăm, dar am fi putut rezolva sistemul de irigații.

Trebuie să îi sprijinim pe oameni să se pregătească pentru culturile de anul viitor”.

Cum v-ați simțit după atacurile de la Congres?

”Cred că nici ei nu și le explică.  Mă așteptam să vină cu soluții, cu teme.  Iată că adevăratul competitor pentru PSD  este PNl, asta au arătat. Nu pot să atace și să învolbureze lucrurile cât putem noi să rezolvăm”, 

Cazul Bulai

”Am discutat și cu Ministerul Justiției, vom prezenta un cod pentru aceste acte de hărțuire sexuală. Există o îngrijorarea față de acest flagel. Sunt convins că instituțiile statului vor reacționa și își vor face datoria. Am discutat și cu domnana Gorghiu să introducem acest set în termeni legali”

Ați discutat cu USR?

”Am lăsat cale deschisă. Nu cred că se mai poate întâmplă ceva, am văzut afișele pentru prezidențiale. Situația este volatilă, în politică aproape orice se poate întâmpla. Când vine vorba de igieneizare, ceteanii o fac la vot. 

Noi trebuie să continuăm să sprijinim efortul de război a Ucrainei. dacă Ucraina va pica, trebuie să vedem o Armată a Rusiei la gurile Dunării, o Republica Moldova care va cădea sub influența Rusiei Dacă acum discutăm de un buget de 2,5% , dacă Rusia va reuși să pătrundă în Ucraina, atunci bugetul va crește la peste 4%. 

Care credeți că vă fi finala prezidențială?

•    Ciucă - Ciolacu
•    Turul 1 al alegerilor a fost de fiecare dată caracterizat de capacitatea de mobilizare a primarilor
•    Avem o armată și un activ al partidului, cred în primarii, membrii PNL, consilierii, în deputații și senatorii PNL
•    Suntem cel mai mare partid care are toată forța să își ducă în turul 2 candidatul.

 

Articol susținut de PNL.

Textele publicate în această rubrică sunt advertoriale plătite conform Legii 334/2006 privind finanțarea activităților partidelor politice și a campaniilor electorale

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te