Nicolae Ciucă, despre Ordonanţa Traseismului: Şi eu sunt supărat. Nu trebuie să încurajăm traseismul

DE Florin Budescu | Actualizat: 05.03.2024 - 13:03
Nicolae Ciucă, despre Ordonanţa Traseismului: Şi eu sunt supărat. Nu trebuie să încurajăm traseismul - Foto: INQUAM PHOTOS / Malina Norocea

Nicolae Ciucă, despre Ordonanţa Traseismului: Şi eu sunt supărat. Nu trebuie să încurajăm traseismul. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat despre ordonanţa care permite trecerea primarilor de la un partid la altul că şi el este supărat.

SHARE

Nicolae Ciucă, despre Ordonanţa Traseismului: Şi eu sunt supărat. Nu trebuie să încurajăm traseismul. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat despre ordonanţa care permite trecerea primarilor de la un partid la altul că şi el este supărat, pentru că "nu trebuie să încurajăm traiseimul".

Este o chestiune de respect pentru cetăţeni şi de moralitate a partidelor mainstream, a mai arătat liderul PNL, precizând că se caută soluţii, astfel încât aproximativ 200 de primării să nu rămână fără primar, în cazul în care aceştia decid să schimbe formaţiunea politică, la alegerile locale.

Nicolae Ciucă, despre Ordonanţa Traseismului: Şi eu sunt supărat. Nu trebuie să încurajăm traseismul

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat despre ordonanţa privind comasarea alegerilor, care introduce posibilitatea traseimului politic în cazul primarilor, că şi el este supărat.

”Şi eu sunt supărat, pentru că nu trebuie să încurajăm traseismul. Aici este o chestiune, sper să mă audă cât mai mulţi primari. Sunteţi oameni în funcţii publice, care reprezentaţi baza partidelor politice (..)

Este absolut incorect ca, în funcţie de oportunitate, şi nu sunt mulţi, în 2014, a fost acea Ordonanţă prin care 500 au schimbat barca, nu s-a întâmplat să câştige.

Citeşte şi: Alegeri comasate la 9 iunie. Se schimbă orarul. Cum votează diaspora? Se dă liber la „traseism”?

Este o chestiune de respect pentru cetăţeni şi de moralitate a partidelor mainstream”, a arătat preşedintele PNL.

Întrebat de ce s-a introdus derogarea în Ordonanţă, pentru primari, Ciucă a arătat că s-a încercat să se evite o problemă, şi anume că aproximativ 200 de primari riscă să îşi piardă mandatele, iar localităţile să rămână fără primar şi consiliul local, până la alegerea unui nou primar.

Citeşte şi: Sinecuriștii PNL, vechi traseiști, supravegheau fabricarea transportoarelor blindate, la Moreni

”Noi am încercat să găsim soluţiile, pentru a evita această oportunitate, ca primarii să treacă de la un partid la altul: Problema care apare este următoarea: sunt primari, în număr de vreo 200, care ar putea să îşi piardă mandatele, trecând de la un partid la altul.

Acele localităţi nu vor avea primar şi consiliu local, până la intrarea în mandat a noilor aleşi. Căutăm soluţii pentru a vedea care e varianta cea mai bună.

Fie varianta ca 200 de primării să rămână fără primari, fie găsim altă formulă juridică. Cu certitudine, PNL nu încurajează traiseimul politic”, a ţinut să precizeze Nicolae Ciucă, conform News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te