Nicolae Ciucă a propus demiterea din funcția de președinte PNL Vaslui a lui Nelu Tătaru

DE Newsweek România | Actualizat: 10.10.2024 - 11:03
Nicolae Ciucă a propus demiterea din funcția de președinte PNL Vaslui a lui Nelu Tătaru - Foto: Profimedia Images
Nicolae Ciucă a propus demiterea din funcția de președinte PNL Vaslui a lui Nelu Tătaru - Foto: Profimedia Images

Nicolae Ciucă a propus în ședința BPN demiterea din funcția de președinte PNL Vaslui a lui Nelu Tătaru. Propunerea a fost validată cu unanimitate de voturi.

SHARE

Nicolae Ciucă a propus în ședința BPN demiterea din funcția de președinte PNL Vaslui a lui Nelu Tătaru. Propunerea a fost validată cu unanimitate de voturi.

Fostul ministru Nelu Tătaru a fost acuzat că ar fi luat mită de 100 de ori.

Lupta împotriva consumului de droguri

Președintele PNL a vorbit și despre nevoia urgentă de a combate consumul și traficul de droguri în rândul tinerilor și în școlile din România.

„Fac apel către lideri. Mai sunt subiecte importante pentru tineri: lupta împotriva consumului de droguri. Am stabilit să se identifice soluțiile pentru înființarea celor 8 centre de dezintoxicare și recuperare. Suplimentar, trebuie să vedem ce se întâmplă și după aceea. Și înființarea poliției de proximitate pentru combaterea consumului și traficului de droguri în școli. Am discutat ieri cu doamna ministru și ce se întâmplă cu cei care nu au acest ajutor. Toți cei în domeniu, urgent, să găsească soluție legală, pentru asta. 

Vă rog, urgent, toate aceste chestiuni să fie priorități ale PNL”, a declarat Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Dialogul cu PSD, încheiat

Nicolae Ciucă a mai vorbit și despe relaționarea actuală a PNL cu PSD. Nicolae Ciucă a spus că PNL rămâne la guvernare pentru a asigura administrarea țării și pentru a nu provoca o criză guvernamentală. „Am încheiat orice dialog politic cu PSD”.

„Vreau să mă refer la ultimele evoluții politice, pentru a înțelege concret care este realitatea la zi în relația cu PSD. Am văzut ce s-a întâmplat pe situația comisarului european, legea pensiilor, proiectele pe care am vrut să le asumăm în legătură cu minerii și militarii, toate celelalte poziționări care nu au mai fost într-o minimă linie de respect față de adevăr. Inclusiv faptul că a ieșit să spună că nu am discutat aceste lucruri m-au determinat să nu mai am dialog cu liderul PSD. 

A urmat decizia CCR. Am discutat cu toți specialiștii. Nimeni nu poate găsi un argument pentru ce s-a întâmplat acolo. Urmând firul obiectivului politic pe care l-au avut, rezultă dorința de a favoriza intrarea în turul 2 a lui George Simion și intenția improbabilă ca Marcel Ciolacu să câștige alegerile pe un scenariu similar cu cel din 2000. 

Ca atare, avem decizia prin care am încheiat orice dialog politic cu PSD.

Rămânem la guvernare pentru a nu provoca o criză guvernamentală care să îi afecteze pe cetățeni. Probabil că am câștiga politic câteva procente dacă rupem guvernarea, dar am intra intr-o zona de instabilitate cu mari riscuri....

Sunt un om serios și nu voi face, așa cum nu am făcut-o niciodată în cariera mea, să pun interesul meu înainte de interesul țării, al stabilității.

Rămânem la guvernare pentru a putea să asigurăm administrarea țării, să putem proteja românii de tot ce înseamnă abuz, vedem cât de ușor se poate manifesta abuzul din partea PSD, vedem aceste demersuri absolut politicianiste. Nu am face altceva decât să lăsăm terenul liber unui singur partid care are tendințe de partid stat. Nu cred că e în asentimentul vreunuia dintre noi.

Toate aceste situații trebuie să ne unească și să ne întărească. Să ne motiveze și să avem toate instrumentele operaționale astfel încât să ne îndeplinim obiectivele: câștigarea alegerilor prezidențiale, pentru asta trebuie să intrăm în turul 2 și de aici încolo știm cu toții ce avem de făcut. Nu există altă cale: adversarul nostru principal rămâne PSD, dar luptăm cu toată lumea în campanie. Nu trebuie să lăsăm oportunități sau fisuri”, a declarat Nicolae Ciucă.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te