Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al Țărilor de Jos la Palatul Victoria

DE Bianca Iosef | Actualizat: 27.01.2023 - 16:58
Nicolae Ciucă- Foto: FACEBOOK

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit vineri la Palatul Victoria pe vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe al Regatului Ţărilor de Jos, Wopke Hoekstra, în contextul vizitei de lucru pe care acesta o efectuează în România.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Potrivit Guvernului, în cursul discuţiei a fost reconfirmată cooperarea foarte bună româno-olandeză în plan bilateral, european şi la nivelul NATO.
 
”Ambele părţi au remarcat dinamica ascendentă a relaţiilor comerciale bilaterale, care au cunoscut un nivel susţinut de creştere în ultimul an, Regatul Ţărilor de Jos menţinându-se în topul celor mai valoroşi investitori din România.  În acest context, demnitarii au afirmat interesul comun pentru amplificarea cooperării bilaterale, prin dezvoltarea proiectelor de colaborare sectorială în diferite domenii.

Citește și: Un depozit din zona Capitalei a luat foc. Pompierii au evacuat locatarii din blocul din apropiere

Prim-ministrul României a exprimat aprecieri pentru contribuţia consistentă a Ţărilor de Jos, ca unul din principalii participanţi, la Grupul de Luptă NATO din România, mulţumind pentru prezenţa contingentului olandez pe teritoriul României, gest care reflectă concret solidaritatea aliată pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al NATO”, se arată în comunicat. 

Citește și: Un preot a suferit un infarct și a ajuns în Iad. „Experiența asta mi-a schimbat viața total”
 
Schimbul de opinii a abordat şi perspectivele de avansare a aderării României la spaţiul Schengen. ”Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a punctat demersurile dinamice ale părţii române, care s-a angajat într-un dialog pozitiv şi consultări intense cu toţi partenerii europeni, în efortul de identificare a unei soluţii care să conducă în curând la un rezultat corect şi pozitiv.

Adoptarea unei decizii favorabile aderării României la Spaţiul Schengen, în virtutea recunoaşterii progresului evident obţinut, ţine de credibilitatea UE ca structură coezivă bazată pe principiul unităţii şi al solidarităţii, a mai arătat prim-ministrul român”, a arătat Guvernul. 
 
La rândul său, şeful diplomaţiei olandeze a reconfirmat susţinerea pentru aderarea României la spaţiul Schengen. 
 
”Dialogul a continuat cu analiza răspunsului la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, şi a evoluţiilor din Republica Moldova. Premierul României a prezentat măsurile active de sprijin multidimensional ale României pentru Ucraina.  În ceea ce priveşte susţinerea Republicii Moldova, premierul Ciucă a pledat pentru continuarea acordării de sprijin financiar şi politic Chişinăului”, se mai menţionează în comunicat. 
 
În perioada 26-27 ianuarie 2023, miniştrii afacerilor externe din Regatul Ţărilor de Jos, Wopke Hoekstra şi din Republica Franceză, Catherine Colonna, efectuează o vizită comună în România. Programul prezenţei în România cuprinde şi vizite la facilităţile militare utilizate în comun de trupele aliate desfăşurate în România şi consultări diplomatice în format trilateral.      

Prezenţa şefilor diplomaţiei olandeze şi franceze reconfirmă interacţiunea trilaterală eficientă între Bucureşti, Paris şi Haga, scrie News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te