Nicolae Bacalbașa, unul dintre cei mai grobieni parlamentari PSD, nu prinde loc eligibil

DE Valentin Mirică | Actualizat: 18.10.2020 - 19:25
Foto: Inquam/ Octav ganea

La Galaţi, doar doi actuali parlamentari din şapte au mai prins locuri eligibile pe listele PSD. Printre cei eliminați de PSD se află medicul Nicolae Bacalbașa, cunoscut pentru scandalurile în care a fost implicat.

SHARE

PSD Galaţi a stabilit candidaţii pentru funcţiile de parlamentari la alegerile din 6 decembrie 2020, în urma votului secret exprimat, duminică, în Comitetul Executiv Politic şi aprobat de către Biroul Permanent Judeţean, a anunțat purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene, Claudiu Brânzan.

Dintre cei doi senatori şi cinci deputaţi pe care PSD Galaţi îi are la ora actuală în Parlament, doar deputatul Mărgărit Mitică-Marius se mai regăseşte pe un loc eligibil, respectiv poziţia a treia la Camera Deputaţilor, iar deputatul Laura Georgescu se află pe locul doi la Senat.

Lista la Senat este deschisă, de Marius Humelnicu , 43 de ani, city manager al municipiului Galaţi şi fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în 2015-2016 şi august-noiembrie 2019.

Lista la Camera Deputaţilor este deschisă de Viorica Sandu, 58 de ani, consilier judeţean şi director al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi, urmată de doctorul Aurel Nechita, 69 de ani, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi, fost secretar de stat în 2004 la Ministerul Sănătăţii şi deputat între anii 2004-2008 şi 2012-2013 când i-a fost întrerupt mandatul pentru incompatibilitate.

Pe poziţia a treia se află deputatul Mărgărit Mitică-Marius, 35 de ani, preşedintele TSD Galaţi, fost subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor în perioada 2014-2015, iar pe locul patru Gîdei Laurenţiu-Viorel, 44 de ani, primar al oraşului Târgu Bujor din 2012. Pe poziţia a cincea se regăseşte, Georgescu Puiu-Lucian, 60 de ani, rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", fost ministru al Cercetării şi Inovării în 2017, iar pe locul şase, Naggar Andreea Anamaria, 34 de ani, avocat, consilier judeţean.

Deputatul Nicolae Bacalbașa, medic de profesie, fost președinte al CJ Galați și protagonistul mai multor scandaluri spumoase din Parlament, nu se mai regăsește pe liste.

El i-a spus Ralucăi Turcan că va face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene. În semn de protest faţă de declaraţia acestuia, parlamentarii USR au părăsit şedinţa de plen. „Dă cu labele, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să... votezi”, a spus deputatul PSD. Gabriel Vlase i-a închis microfonul şi i-a cerut să meargă în sală.

De asemenea, CNCD l-a amendat pe Bacalbașa cu 6.000 de lei pentru discriminare, în urma afirmației: „No!... Să fie clar!!! Chinezii au luat virusul de la lilieci, noi o să-l luăm de la ciorile noastre”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te