Ministrul de Interne, Lucian Bode: Mă supun evaluării în orice moment

DE Romulus Preda | 22.03.2022 - 14:52
Bode, despre posibila sa remaniere /FOTO: Facebook/LucianBode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat marţi că se va supune evaluării instituţionale în orice moment, menţionând, însă, că, în opinia sa, astfel de discuţii nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii în aceste momente.

SHARE

„Această procedură nu face decât să şubrezească puterea unor instituţii fundamentale în arhitectura statului român. În ceea ce priveşte MAI, noi ştim ce avem de făcut. Sunt un om de partid, sunt conştient de obligaţiile pe care le am faţă de români, faţă de cei care m-au învestit cu încredere acolo. Mă supun evaluării instituţionale, constituţionale în orice moment, însă, în opinia mea, astfel de discuţii nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii în aceste momente", a afirmat Lucian Bode, înaintea şedinţei conducerii PNL.

El a spus că prim-ministrul trebuie să răspundă dacă este mulţumit de activitatea miniştrilor.

„Trebuie să ne lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început şi care este finalitatea ei", a adăugat Lucian Bode.

Întrebat ce are să-i reproşeze liderului PNL, Florin Cîţu, Bode a răspuns: "Nimic. Nu s-a pus problema în acest sens. (...) Numele meu a fost vehiculat şi acest lucru nu face decât să genereze anumite discuţii în interiorul MAI, pe de o parte, şi în relaţia de parteneriat pe care MAI o are cu foarte multe structuri".

Lucian Bode a vorbit şi despre şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare.

Citește și: Luptători din peste 50 de țări s-au strâns în Legiunea internațională pentru apărarea Ucrainei

"Eu am fost invitat acolo să prezint, din punctul nostru de vedere, al Ministerului Afacerilor Interne, care este stadiul îndeplinirii obligaţiilor negociate politic în legătură cu MAI, mai exact în legătură cu Instituţia prefectului. Noi, în acest moment, avem un singur prefect negociat pe actuala formulă politică şi care nu este numit, dar nu din vina noastră, respectiv noi propunem secretarii generali către prim-ministru, am prezentat situaţia la zi cu aceste propuneri. Alte discuţii legate de îndeplinirea obiectivelor MAI, programul de guvernare sau alte lucruri care ţin de nemulţumirea cuiva nu au fost discutate", a explicat Bode.

Reacția lui Bode vine după ce în spațiul public s-a vehiculat că ar urma să fie remaniat.  

Președintele PNL, Florin Cîțu, a vorbit însă despre o evaluare a miniștrilor.

Citește și: Iohannis, pentru adoptarea de către Uniunea Europeană a unor sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei

„Evaluarea miniştrilor nu se face doar într-o singură zi, ea se face zilnic. (...) Nimeni nu a vorbit de remaniere, eu vorbesc de evaluare, iar cei care trebuie să facă mai bine vor face mai bine. Toţi miniştrii PNL sunt evaluaţi şi acolo unde am ceva de spus le voi spune miniştrilor respectivi. Mă interesează să avem, cel puţin, reprezentanţii PNL în Guvern să îşi facă treaba cât mai bine, pentru că sunt acolo reprezentanţi ai PNL şi sunt în numele şi pentru cetăţeni. PNL a arătat că niciodată oamenii din PNL nu se cramponează de funcţii şi atunci când este nevoie şi dacă simţim că trebuie să facem o schimbare, o facem. Dar, repet, evaluarea nu are legătură doar cu ieri. Eu cred că toţi membrii PNL - nu cred, sunt sigur, aici nu există niciun dubiu - doresc binele PNL, eu nu cred că este un om în PNL care va spune că el se cramponează de funcţie. Astăzi, acum când vorbim, suntem în procedură de evaluare", a afirmat liderul liberalilor, marţi, la Parlament.

Precizarea președintelui PNL a venit în contextul în care s-a discutat despre o evaluare a miniştrilor Cabinetului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă în cadrul coaliţiei de guvernare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te