Miniștrii Guvernului Cîțu, primii pași în mandat: vaccinare, salariu minim, registru unic de diplome

DE Alexandru Pop | Actualizat: 25.12.2020 - 19:42
Prima ședință de Guvern a Cabinetului Cîțu/FOTO: Inquam Photos/George Călin

Unii dintre miniștrii proaspăt instalatului Cabinet Cîțu au anunțat niște priorități și măsuri pe care le vor lua imediat după instalarea în funcție. Printre acestea, prioritară este vaccinarea anti-COVID. Cel mai criticat ministru, Cîmpeanu de la Educație, a promis un registru.

SHARE

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat joi că salariul minim va crește în 2021 „cel puțin raportat la rata inflației”. „Discuția din cadrul ministerului, dar și cu dl prim ministru Florin Cîțu a subliniat că acesta trebuie să crească cel puțin raportat la rata inflației. Este un lucru pe care deja îl vom lansa în dezbatere publică astfel să legiferăm această decizie”, a spus Turcan.

"Ne interesează în special execuția pe marile proiecte de investiții, proiecte din fonduri europene majore care trebuie să se deruleze în cel mai bun mod și pentru aceasta ne propunem să facem o monitorizare foarte strictă a lor, atât lunar cât și trimestrial, astfel încât să avem proiectele într-o derulare foarte bună", a declarat ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare.

„Transmitem un semnal pe această cale ministerelor care gestionează proiecte majore din fonduri europene astfel încât să-și facă din timp o analiză: care sunt acele proiecte, cum funcționează, care este stadiul, execuția pe aceste proiecte și să se deruleze cât mai bine”, a spus el.

”O urgenţă va fi susţinerea eticii şi integrităţii în sistemul educaţional românesc. Am propus acel proiect Registrul unic naţional integrat al diplomelor şi actelor de studii care să cuprindă diplomele de Bacalaureat, licenţă, master, doctorat, într-un sistem unitar în care să se poată regăsi tezele de doctorat şi vom avea în vedere şi posibilitatea de a  regăsi toate lucrările de licenţă şi de dizertaţie”, a declarat Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul a explicat că digitalizarea învăţământului va trebui făcută urgent.

”Digitalizarea va trebui să fie făcută în regim urgent, în cooperate cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi desigur cu Ministerul Dezvoltării, cu  autorităţile locale”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Noul ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că vineri va sosi în România prima tranşă de vaccin anti-Covid, alocată ţării noastre. Dozele vor sosi cu un transport rutier prin Vama Nădlac din judeţul Arad. Transportul va ajunge la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti în data de 26 decembrie.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.