Marcel Ciolacu: PSD mi-a dat mandat pentru reducerea numărului de ministere şi secretari de stat

DE Alexandru Pop | Actualizat: 16.05.2023 - 13:37
Marcel Ciolacu, liderul PSD - Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii i-au dat mandat, în Consiliul Politic Naţional PSD, pentru a fi redus numărul de ministere, de secretari de stat şi de agenţii guvernamentale, în viitorul Guvern, după ce are loc rotaţia premierilor.

SHARE

„În toate negocierile pe care le vom avea cu ceilalţi co-preşedinţi care formează această coaliţie vor fi axate pe oamenii care vor ocupa aceste poziţii, respectiv de miniştri în Guvernul României, a spus Ciolacu. 

Ciolacu pregăteşte reducerea numărului de ministere

"Mi se pare corectă abordarea nu numai ca oameni politici, dar şi ca români. Dorim oamenii potriviţi la locurile potrivite", a continuat politicianul.

"Nu m-am născut preşedinte al PSD, nu m-am născut politician sau preşedinte al Camerei. Eu, când m-am născut, m-am născut român şi cred că trebuie să avem o abordare mult mai responsabilă, în ceea ce priveşte noul Guvern", afirmă liderul PSD.

"Colegii mi-au dat un mandat de a avea o discuţie cu fiecare ministru în parte pentru a face o analiză în funcţie de fiecare minister împreună cu preşedintele PNL, domnul Nicolae Ciucă, în ceea ce priveşte componenţa şi numărul secretarilor de stat la fiecare minister, în funcţie de importanţa ministerului şi de oamenii care au făcut faţă până acum la aceste funcţii.

Citeşte şi: Ciolacu: „Rotaţia guvernamentală se va produce fără scandaluri. România nu-şi mai permite conflicte”

Colegii mei au dat un mandat pentru reducerea numărului de ministere, de secretari de stat şi a agenţiilor guvernamentale. Decizia este că Guvernul viitor va avea mai puţine ministere”, a afirmat Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD care a avut loc la Parlament, conform News.ro

Acesta a vorbit şi despre ţintele pe care le-a fixat pentru noul Executiv pe care îl va conduce.

„Provocările cele mai mari sunt reducerea inflaţiei, creşterea puterii de cumpărare care am dori să ajungă la 8,22%, creşterea investiţiilor.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, posibil premier, promite că va rezolva cu pensiile speciale sau va pleca acasă

Dacă în acest an am venit cu 7,2% creştere investiţii, ne-am dori să atingem pe anul viitor 10% din PIB şi cu investiţii, scheme de ajutor în zona produselor alimentare şi de construcţii, astfel încât să încercăm să diminuăm acest deficit de balanţă comercială care s-a mărit foarte mult în ultima perioadă”, a completat Ciolacu.

Încă nu discută

”Nu am avut nici o discuţie, de a scoate vreun partid politic din componenţa acestei coaliţii, sunt ferm convins că zilele următoare, dacă nu mâine, nu am avut această discuţie, o să fie o întâlnire a celor trei copreşedinţi, care formează această coaliţie, şi vom începe într-un termen foarte scurt să finalizăm aceste discuţii”, a spus Ciolacu.

Întrebat despre comasarea Ministerului Sportului cu alte structuri ministeriale, liderul PSD a precizat că nu a făcut nici un scenariu clar despre ce comasări vor avea loc în Executiv.

”Decizia este că Guvernul viitor va avea mai puţine ministere”, a precizat Marcel Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te