Marcel Ciolacu este nerăbdător să fie premier: „Rotația se face categoric până la 1 iunie”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 11.05.2023 - 11:34
Președintele PSD Marcel Ciolacu - Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că rotativa guvernamentală va avea loc până la 1 iunie, în conformitate cu acordul politic existent între PSD și PNL.

SHARE

Categoric se întâmplă până la 1 iunie. Avem un acord politic pe care îl respectăm. În acest moment respectăm acordul politic. Asta nu înseamnă că eu, cu domnul Nicolae Ciucă şi cu domnul Kelemen Hunor nu stăm de vorbă de eventuale schimbări. Este întotdeauna timp, aceste discuţii au loc, dar acordul, în acest moment, este în picioare aşa cum a fost el semnat.

Ciolacu este nerăbdător să fie premier

 Sunt ferm convins că şi eu, şi Nicolae Ciucă, în cazul în care se va modifica acest acord, vom veni în conferinţă de presă şi vom anunţa. În primul rând, nu eu modific acordul, nu Nicolae Ciucă modifică acordul. PSD şi PNL au puterea de a modifica acest acord.

Cei doi stâlpi ai acestei coaliţii, fără să jignesc pe nimeni, sunt reprezentaţi de PSD şi PNL”, a precizat Ciolacu.

Ciolacu a subliniat că discuțiile pentru eventuale schimbări au loc, dar acordul politic actual este valabil și că PSD și PNL au puterea de a-l modifica.

Citește și: VIDEO Sistemul de rachete românesc MLRS APR-40 în Ucraina. Atacă devastator în prima linie

Ciolacu vrea să-l păstreze pe Grindeanu la Transporturi

Liderul PSD a declarat că este mulțumit de activitatea lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și că acesta ar trebui să rămână în continuare în funcție. Ciolacu a spus că ar prefera să nu strice ceea ce funcționează și că percepția publică asupra performanțelor miniștrilor va fi luată în considerare în discuțiile cu colegii săi.

Citește și: O dronă americană a ajuns până aproape de Soci, în Rusia. Activitate intensă în Marea Neagră

Ciolacu a subliniat că vrea să vadă performanță la Transporturi și că nu este bine să schimbe miniștrii din an în an, precum în trecut.

„Sunt în continuare mulţumit. În acest moment, aceasta este decizia, conform acordului. De aceea v-am spus că avem aceste discuţii. Nu mai vorbim de un guvern de coaliţie, vorbim de Guvernul României.

Mai mult, presupun că vă amintiţi când miniştrii erau traşi din fes, aşa ne-a povestit domnul Orban. Am văzut unde s-a ajuns şi cât au putut ei să decidă într-un guvern tras din fes. 

S-a ajuns la o criză socială, economică, o criză energetică influenţată şi din exterior şi la ce inflaţie s-a ajuns.

Am o analiză proprie a miniştrilor de la PSD, PNL şi UDMR şi voi avea o discuţie cu domnul Ciucă despre ei. Cine a performat şi s-a ridicat, rămân la părerea că nu e bine să stricăm ceea ce funcţionează.

Vrem performanţă la Transporturi, schimbăm miniştrii din an în an. În Germania nu s-a schimbat ministrul de la Transporturi 14 ani, dar vrem ca infrastructura să fie ca în Germania. Este un ministru, Sorin Grindeanu, care a performat şi e vizibilă performanţa. Eu mi-aş dori să rămână în continuare”, a afirmat liderul PSD, potrivit News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te