Marcel Ciolacu anunță când va demisiona și l-a atacat pe Ciucă: „Nu cred în generalii de pace!”

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.08.2023 - 09:32
Marcel Ciolacu anunță când va demisiona și l-a atacat pe Ciucă - Foto: INQUAM PHOTO / George Călin

Marcel Ciolacu a amenințat că va demisona din funcția de premier dacă nu este susținut de PNL și de Nicolae Ciucă pentru adoptarea Pachetuluide reforme fiscale.

SHARE

Marcel Ciolacu a spus că va demisona dacă nu va fi sprijinit pentru a face reformele fiscale pe care le-a prezentat zilele trecute. El a precizat că dacă nu e sprijinit de PNL va demisiona.

Premierul i-a replicat că merge inainte cu reformele și nu va da înapoi. Excepție va fi doar cazul în care partenerii de coaliție de la PNL nu vor susține pachetul de masuri si că atunci “joacă cu mandatul pe masă” și se va întoarce la popor.

Marcel Ciolacu anunță când va demisiona și l-a atacat pe Ciucă

“Nu cred în generalii de pace! Nu mă refer aici la domnul Ciucă. Un domn general de la Buzău, de la o unitate militară celebră mi-a zis ceva acum câțiva ani: Domnule deputat sunt două tipuri de generali: unul ca mine care comandă batalioane și unii care comandă fripturi, apă și ce mai vrea el pe acolo!

“Mergem înainte pentru că îmi asum sa și pierd, dar nu ne va ierta nimeni daca pierdem acum oporturtunitatea imensă pe care o avem acum cu banii europeni prin PNRR!”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a decis să taie o parte din sporurile pentru condiții grele de muncă pe care le primesc aproape toți angajații la stat. Eliminarea sporurilor se aplică doar șefilor și va genera inechități. Newsweek scrie despre subiect de 3 ani.

50 de măsuri de austeritate

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, pe 2 august, după întâlnirea de la Ministerul Finanţelor, pe tema reducerii cheltuielilor bugetare, că se au în vedere peste 50 de măsuri.

”Sunt peste 50 de măsuri (...) ele au fost discutate şi în cadrul Coaliţiei. De fapt şi de drept, vorbim, din punctul meu de vedere, de prima reformă reală în ceea ce priveşte sistemul bugetar. Este pentru prima oară când un Guvern al României îşi asumă o astfel de abordare”, a afirmat premierul.

Citește și: VIDEO Marcel Ciolacu, despre reducerile bugetare. Sunt peste 50 de măsuri, reformă reală în sistem

Vizați: doar șefii

Impunerea acestui prag de la care nu se mai dau sporurile face ca suprimarea sporului pentru condiții vătătmătoare de muncă să se aplice doar bugetarilor care au funcții de conducere.

Spre exemplu, la ministerul Muncii vor pierde sporuri directorul (spor de condiții vătămătoare de 2.000 lei /lună), secretarul general - spor 2.300 lei/lună, șef serviciu - 1.500 lei.

Impunerea acestui prag crează situații aberante. Un consilier superior are un venit de puțin peste 10.000 lei pe lună, astfel că va pierde sporul de 1.500. În acest condiții el va câștiga mai puțin decât un consilier principal care își va păstra sporul de condiții vătămătoare care este în cuantum de 15% din salariu.

Citește și: Ciolacu taie parțial sporurile pentru boli fictive date bugetarilor de care Newsweek scrie de 3 ani

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te