Marcel Ciolacu afirmă că a discutat telefonic cu Nicolae Ciucă, la 5.10 dimineaţa

DE Florin Budescu | Actualizat: 05.07.2023 - 10:59
Marcel Ciolacu afirmă că a discutat telefonic cu Nicolae Ciucă - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, afirmă că are o comunicare extrem de bună cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, fost prim-ministru: Chiar şi ieri, la ora 5.10 dis-de-dimineaţa, au stat de vorbă amândoi, la telefon, spune preşedintele social-democraţilor.

SHARE

Întrebat dacă există vreun pericol să se rupă coaliţia de guvernare, deoarece urmează patru rânduri de alegeri, Marcel Ciolacu a declarat că şi-ar fi dorit să aibă un mandat uşor, dar că aceasta este o provocare comună.

Ciolacu afirmă că a vorbit la telefon cu Ciucă la 5 dimineaţa

”Cred că, atât colegii mei din PSD, cât şi colegii de coaliţie din PNL, trebuie să înţelegem că avem un pariu comun, actul de guvernare, economia României şi depăşirea acestor crize care au afectat nu numai România, întreaga Europă.

Să ştiţi că şi eu mi-aş fi dorit să iau un mandat uşor, un mandat în care aveam o creştere economică care conferea un buget fără nicio problemă.

Mi-aş fi dorit foarte mult să am un mandat fără ca înaintea mea, acum vreo doi prim-miniştri, să nu fi fost un accident şi să fi dus bugetul şi datoria publică la peste 50% şi deficitul la 9,2%, plecând de la 37% lăsaţi de PSD şi sub 3% deficitul. Este o provocare comună”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Ciolacu: „Bugetul României nu trebuie să fie zgârcit privind comunicarea directă cu diaspora”

Premierul a mai precizat că are o colaborare instituţională foarte bună cu liderul liberal Nicolae Ciucă pe care l-a sunat la ora 5.10 dimineaţa, înaintea vizitei la Berlin.

”Am o relaţie instituţională şi o comunicare foarte bună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă.

Şi astăzi, de dimineaţă, sper să nu se supere pe mine domnul preşedinte Nicolae Ciucă, la ora 5:10 dimineaţă, am stat de vorbă amândoi la telefon şi l-am întrebat anumite aspecte pe care mi-aş fi dorit să le cunosc până ajung la Berlin, la întâlnirea cu cancelarul Olaf Scholz, conform News.ro.

Citeşte şi: Ciolacu, primit de cancelarul german Scholz: Vor discuta despre aderarea României la Schengen

Asta înseamnă să înţelegem provocările adevărate ale României. Dacă vom trage, cum spun românii, toţi, la aceeaşi căruţă, acest pariu va fi câştigat.

Dacă căutăm motive, atunci acest pariu va fi pierdut. Nu-l plătim neapărat noi, ca şi politicieni, îl plătim noi, toţi românii. România nu-şi poate permite să rateze PNRR şi exerciţiul financiar viitor al Uniunii Europene.

Nu avem acest drept să facem şi de asemenea, trebuie să îndeplinim cele două provocări: Schengen și OECD”, a adăugat Ciolacu.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te