Lupta pentru ciolan în PSD Dâmbovița: Corlățean o acuză pe Rovana Plumb de nepotism

DE Octavia Constantinescu | 19.01.2020 - 15:56
Inquam Photos

Rovana Plumb, care a condus în ultimul an PSD Dâmboviţa şi care candidează duminică pentru un nou mandat la şefia filialei, a fost dur criticată în conferinţa de alegerii

SHARE

Titus Corlăţean a acuzat nepotism, decizii greşite, neimplicare, în timp ce contracandidatul lui Plumb susţine că actuala conducere a dezbinat filiala. Aceasta după ce, la începutul evenimentului, preşedintele interimar al partidului Marcel Ciolacu le-a cerut participanţilor să nu se atace reciproc şi să păstreze „o atmosferă colegială şi prietenească”.

Senatorul Titus Corlăţean, candidat la funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, a atacat-o dur, duminică, la conferinţa de alegeri a conducerii organizaţiei judeţene pe Rovana Plumb, care a condus în ultimii ani filiala judeţeană şi care candidează pentru un nou mandat. Fără a pronunţa numele lui Plumb, Corlăţean a vorbit despre numirea în funcţii a unor rude pe crierii care nu au legătură cu politica, despre lipsa de implicare şi despre faptul că fosta conducere s-a implicat doar „din când în când”.
„Nu recurg la atacuri la persoană, dar sunt lucruri care în momente importante trebuie spuse (...) şi niciodată nu am ezitat să le spun atunci când este important să le spun, pentru ca lucruri care s-au întâmplat să nu se mai întâmple de acum înainte” a afirmat Titus Corlăţean.
Acesta a amintit despre un eveniment politic intern al PSD din anul 2005, când un preşedinte social-democrat a urcat pe scenă şi s-a adresat colegilor cu sintagma: „dragi tovarăşi”. 
„La noi, la Dâmboviţa ştim ce s-a întâmplat (...) managementul politic, administrativ şi organizatoric slab la nivelul conducerii de vârf a fost o realitate. Au fost greşeli impardonabile, intrare în campania electorală pentru parlamentul european şi campania începuse, şi noi nu aveam o echipă de campanie, dar aveam şef de campanie, aveam un director de campanie care a fost numit pe criterii care nu avea legătură cu politica. Să nu mai repetăm şi să nu mai acceptăm astfel de greşeli, să nu mai acceptăm interferenţe de natură familială în politică.

Eu nu exclud ca membrii de familie să aibă o carieră politică, să aibă o ascensiune. Am spus însă: lăsaţi-i pe cei tineri să-şi câştige tresele, gradele, în bătălie, în luptă, în mod firesc să crească natural/ aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple. Au fost momente care au generat tensiuni şi fracturi în organizaţie şi trebuie să spunem acest lucru”, a adăugat senatorul social-democrat, citat de news.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -