Ludovic Orban vrea ca toate partidele de centru-dreapta să se „unească”. Ce propuneri are pentru USR

DE Alin Crișan | Actualizat: 17.11.2023 - 18:47
Ludovic Orban vrea ca toate partidele de centru-dreapta să se „unească”. Ce propuneri are pentru USR - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ludovic Orban se declară în favoarea unei "uniri" a formaţiunilor politice de centru-dreapta, cel puţin pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale de anul viitor.

SHARE

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, se declară în favoarea unei "coagulări" a formaţiunilor politice de centru-dreapta, cel puţin pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale de anul viitor.

Ludovic Orban vrea ca toate partidele de centru-dreapta să se „unească”. Ce propuneri are pentru USR

"Sunt partizanul unei coagulări a formaţiunilor politice de centru-dreapta, democratice, euroatlantice, care respectă cetăţeanul şi care vor să pună pe masă un program de reforme ample, serioase, care să ducă la dezvoltare (...). Suntem în discuţii cu USR şi cu PMP, dar aş prefera să nu dau detalii legate de discuţii. (...)

Citește și: Ludovic Orban: „Guvernul a pierdut lupta cu inflaţia. Aceasta este realitatea tristă”

Obiectivul nostru este să realizăm acest proiect, cel puţin pentru alegerile parlamentare şi alegerile prezidenţiale. Dacă este posibil să se realizeze şi pentru europarlamentare şi pentru locale, evident trebuie găsite cele mai bune soluţii", a declarat Orban vineri, la Piteşti, în cadrul unei conferinţe de presă.

El s-a pronunţat şi pentru o atragere a societăţii civile alături de construcţia politică de centru-dreapta.

"Este necesară această unire a forţelor, care nu sunt doar forţele politice, ci obiectivul nostru este să mobilizăm, să dăm din nou încredere şi speranţă către toată partea din societatea civilă care, practic, nu mai acceptă modul acesta de guvernare habarnistă, abuzivă, după ureche, care nu ţine cont de ceea ce spun organizaţiile patronale, de ceea ce spun organizaţiile sindicale, organizaţiile profesionale. (...)

În mod evident, ne dorim această coagulare şi a societăţii civile, a tuturor oamenilor care apreciază munca, drepturile şi libertăţile", a precizat Ludovic Orban.

Citește și: Ludovic Orban: „Să îngheţe ţurloaiele guvernanţilor decât să înghețe bucureștenii de frig”

Consiliul Naţional al Partidului Forţa Dreptei a decis, pe 31 octombrie, să declanşeze demersurile pentru constituirea polului de centru-dreapta, preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban, fiind mandatat să stabilească, de comun acord cu preşedinţii USR şi PMP, iniţierea oficială a discuţiilor pentru constituirea unei alianţe în perspectiva alegerilor care vor avea loc anul viitor, potrivit Agrepres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te