Ludovic Orban: „Ministrul Apărării ne lasă fără apărare. Dîncu să fie demis de urgență”

DE Alin Crișan | 29.09.2022 - 19:18
Ludovic Orban - Foto: Profimedia

Ludovic Orban a transmis într-un mesaj pe pagina de Facebook că în actualul context global, Ministrul Apărării „încearcă să ne lase fără apărare”, catalogând relocarea radarului NATO de la Cârcea ca fiind „un tun imobiliar”.

SHARE

Ludovic Orban a acuzat Ministrul Apărării că relocarea radarului NATO de la Cârcea reprezintă un „tun imobiliar”. Acesta a cerut remanierea lui Vasile Dîncu. 

„Ministrul Apărării ne lasă fără apărare”, așa își începe mesajul liderul partidului Forța Dreptei.

„În comuna Cârcea este amplasat un radar care are obiectivul de apărare a scutului de la Deveselu contra atacurilor aeriene de joasă înălțime. Scutul de la Deveselu este un element cheie al sistemului defensiv anti-rachetă, care are rolul de a proteja țările NATO contra unui eventual atac nuclear rusesc.

Tot în comuna Cârcea este primar din 2004 Valerică Pupăză, de la PSD. Domnul Pupăză este și proprietar de terenuri din comună și se ocupă de tranzacții imobiliare. Una a ajuns în atenția opiniei publice. Vânzarea unui teren de 235.000 de metri pătrați către LIDL pentru construirea unui depozit.

Deși știa că terenul este în apropierea unui radar și că, pentru emiterea autorizației de construcție, era necesar conform prevederilor legale avizul MAPN, primarul proprietar și vânzător a omis să precizeze acest „amănunt” în cursul procesului de eliberare a certificatului de urbanism și, ulterior, a autorizației de construcție. Asta doar pentru terenul tranzacționat de el, pentru că pentru un alt teren din vecinătate s-a cerut avizul MAPN.

Ministerul Apărării, după emiterea autorizației de construcție, atacă perfect justificat în instanță autorizația pentru a bloca lucrările de construcție a depozitului pentru că afectează funcționalitatea radarului, făcându-l aproape inutil și lăsând fără apărare scutul de la Deveselu.

În cursul procesului, ministerul care a atacat autorizația își schimbă poziția și ajunge la o înțelegere extrajudiciară cu LIDL prin care renunță la acțiune și se angajează să relocheze radarul pe cheltuiala NATO.

Absolut scandalos! Pentru a nu deranja primarul pesedist, care a băgat în propriile buzunare milioane de EURO, președintele Consiliului Județean ( tot PSD ), care a semnat certificatul de urbanism și autorizația de construcție, ambele ilegale, și alți actori implicați în acest tun imobiliar, ministrul PSD al apărării, Vasile Dâncu, nu numai că nu face plângere penală contra celor care au călcat în picioare legea, dar renunță și la procesul intentat LIDL și autorităților locale pentru anularea autorizației și oprirea construcției ilegale.

Deci, ministrul apărării pune în pericol scutul de la Deveselu chiar în timp ce Putin și alți lideri de la Kremlin amenință cu folosirea armei nucleare. Noroc că un judecător de la Tribunalul din Craiova a anulat înțelegerea extrajudiciară dintre MAPN și LIDL.
Deși acest tun imobiliar a fost prezentat în media independentă, până astăzi instituțiile statului care au competențe legale nu au făcut nimic. Președintele tace. CSAT tace. DNA tace. Premierul Ciucă, fost șef al statutului major, originar din Dolj și chiar senator de Dolj, tace complice. Ciolacu, șeful PSD, tace și el mâlc. Se încearcă în mod clar „punerea batistei pe țambal”, mușamalizarea acestei tranzacții veroase.

Îi cer public președintelui PSD să îi retragă sprijinul politic atât lui Vasile Dâncu, ministrul apărării, cât și primarului PSD din Cârcea și președintelui Consiliului Județean Dolj. Îi cer Premierului Ciucă și Președintelui Iohannis să îl demită de urgență pe Vasile Dâncu din funcția de ministru al apărării pentru punerea în pericol a siguranței naționale. Solicit public șefului DNA să demareze imediat o anchetă penală pentru identificarea și pedepsirea vinovaților.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te