Liderul consilierilor USR în CGMB, Andrei Rigu, recunoaște că a trecut prin PSD și PNL

DE Mircea Marian | Actualizat: 14.05.2021 - 16:02
Andrei Rigu Foto: Facebook

Într-un drept la replică trimis redacției Newsweek, liderul consilierilor USR în Consiliul General al Municipiului București (CGMB), Andrei Rigu, recunoaște că a trecut prin PSD și PNL, dar spune că nu și-a dorit niciodată funcții.

SHARE

În plus, Rigu a precizat că l-a înlocuit din funcția de lider al consilierilor municipali USR pe Cosmin Smighelschi, nu pe Horia Tomescu, care este viceprimarul Bucureștiului.

Nu am intrat în PSD (acum aproape 10 ani) și PNL (acum 6 ani) pentru funcții, ci ca să înțeleg cum funcționează un partid. Nu am intrat în USB/USR pentru funcții, ci ca să sprijin un proiect politic, o viziune. Am fost atras de viziunea lui Nicușor Dan pentru București și am sprijinit campania pentru alegerile locale din 2016. Iar pe măsură ce m-am regăsit în activități și printre colegi, am dorit să contribui și mai mult prin asumarea responsabilității unei funcții interne și/sau externe. Asta fac acum din funcția de consilier general: sprijin viziunea USR și a lui Nicușor Dan pentru București“, a scris Rigu către Newsweek. 

Citește și: VIDEO Seful Cyberint: Alte state au atacat România în 2020. Vizate: Guvernul, serviciile, cercetarea

Totuși, deși scrie că vrea să sprijine viziunea lui Nicușor Dan, Rigu este printre consilierii care au refuzat, inițial, să voteze bugetul actualului primar al Capitalei. În schimb, colega sa, Ana Ciceală, a sprijinit de la început propunerile lui Nicușor Dan. Ulterior, după negocieri cu Nicușor Dan, și consilierii USRPLUS au votat bugetul Capitalei. 

Rigu recunoaște că a trecut prin PSD și PNL

În dreptul la replică transmis Newsweek, Rigu a arătat că în USR se știa că a trecut pe la PSD și PNL: “Este adevărat, înainte de USR am fost membru PSD și PNL. La ambele partide am participat doar la câteva întâlniri, nu am deținut nicio funcție (remunerată sau neremunerată) și am încetat activitatea atunci când am realizat că modul lor de funcționare nu este în concordanță cu principiile mele. Eram tânăr și nu am gândit aceste decizii suficient de bine. Toate informațiile sunt cunoscute în USR din 2016 când le-am menționat în adeziune, au fost reamintite de fiecare dată când am candidat intern și le-am explicat cu detalii atunci când am fost întrebat“.

Newsweek România a prezentat, la 11 mai, criticile aduse lui Rigu pe blogul “Știri USRPLUS“.

“Andrei Rigu este unul dintre cele 7 cozi de topor ale lui Barna din Comisia Nationala de Arbitraj care au dat verdict pentru invalidarea candidaturii lui Vlad Teohari la alegerile parlamentare din diaspora“, se arăta pe acest blog. 

Citește și: GRAFIC Situația vaccinării anti-COVID pe județe: Capitala conduce, dar cu un procent mic - 33,8%

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te