Liderii PNL din Ardeal au pornit asaltul împotriva lui Orban. Bolojan și Cîțu, potențiali succesori

DE Valentin Mirică | Actualizat: 18.01.2021 - 22:29
Foto: Facebook PNL

Ieșirea de duminică seară a lui Rareș Bogdan, care a lansat un atac fără precedent împotriva lui Ludovic Orban, este susținută, informal, de mai mulți lideri liberali din Ardeal.

SHARE

Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că fostul premier a cedat ministerele Dezvoltării și Fondurilor Europene.

Robert Sighartău, secretarul general al PNL, a identificat, într-o intervenție la Digi 24, o parte din tabăra anti-Orban: “Orban trebuie să plece (...) E clar că trebuie să discutăm în interiorul partidului și să alegem la congres, care va avea loc în iunie sau în toamnă, o echipă care poate să aducă PNL pe primul loc. Deocamdată există o echipă, o grupare reformistă în interiorul partidului, condusă de oameni cu rezultate care își dorește primenirea PNL - Emil Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Florin Roman, Alina Gorghiu și mulți alții, și generația tânără care își dorește o altă echipă și o altă abordare cu privire la conducerea partidului”. 

Din Moldova, filiala Suceava, condusă de Gheorghe Flutur, precum și cea din Neamț (Mugur Cozmanciuc) ar fi împotriva lui Orban. 

Pe de altă parte, de partea actualului președinte al partidului ar fi cea mai mare parte a liderilor din Moldova, Muntenia și Oltenia. De altfel, Orban s-a implicat foarte puternic în desemnarea candidaților PNL la locale, mergând până la nivel de consilier, așa că imensa majoritate a celor aleși îi sunt recunoscători. 

Potrivit unor surse din PNL, potențialii succesori ai lui Ludovic Orban ar fi Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, și premierul Florin Cîțu. 

Dacă Orban va pierde conducerea PNL, probabil că va fi înlăturat și din funcția de președinte al Camerei Deputaților. 

De altfel, presa a scris că Orban și Cîțu nu își mai vorbesc, după ce premierul l-a schimbat de la conducerea corpului de control pe Dragoș Tănăsoiu, un apropiat al președintelui partidului. 

“Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate. Să ne înțelegem.

El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România. Eu îi contest modul în care a condus și modul în care a fost discreționar în decizii. El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă pe care a supus-o votului”, a declarat Rareș Bogdan la Aleph News

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.