Kocsis, PNL: PSD a obișnuit ANCOM cu bugete uriașe. Cer al 13-lea salariu și vouchere de vacanță

DE Elena Andrei | Actualizat: 13.03.2021 - 18:21
Alexandru Kocsis/ Foto: Facebook

Deputatul PNL Alexandru Kocsis, membru al Comisiei de Tehnologia Informaţiei, a motivat pe pagina sa de Facebook de ce nu s-a votat încă bugetul pentru Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

SHARE

„Marţea viitoare revine la vot bugetul ANCOM. L-am avut şi săptămâna aceasta pe ordinea de zi, dar din cauză că lipseau foarte multe note de fundamentare pentru creşterile de buget solicitate, am decis să amânăm votul pentru o săptămână.

Ceea ce am primit era un buget care arată că cei care l-au construit sunt total deconectaţi de realităţile socio-economice din România, astăzi.

De exemplu, creşterea cheltuielilor de personal de la 145 de milioane de lei în 2020 la 176 de milioane de lei în 2021.

Grindeanu cîșiga 528.221 de lei anual ca președinte ANCOM

Ca să vă faceţi o idee, în 2016 cheltuielile de personal ale ANCOM au fost de 93 de milioane de lei. De atunci, cheltuielile s-au umflat an de an după principiul ”cine împarte, parte-și face”.

Bugetele ameţitoare propuse de Sorin Grindeanu, cât timp s-a aflat l-a conducerea ANCOM, au fost votate ani la rând de Parlamentul dominat de PSD. Acelaşi Parlament dominat de PSD a votat ca leafa președintelui ANCOM să fie stabilită la nivelul a 5 salarii medii la nivelul instituţiei. Acum înțelegeți motivaţia de a creşte constant salariul mediu ȋn instituţie?

Citește și

Pensionarii care lucrează n-ar trebui să mai plătească la CAS, susține deputatul Alexandru Kocsis

Ministerul Finanţelor: Deficitul bugetar a ajuns în anul 2020 la 9,79% din PIB

 

Acum salariul mediu brut la ANCOM este undeva ȋn jurul sumei de 17.000 lei.
Așa a ajuns Sorin Grindeanu să câștige 528.221 de lei anual, din poziţia de președinte al ANCOM, echivalentul a 44.000 de lei net pe lună (cine nu crede poate consulta declarația sa de avere).

În 2018 instituția avea un total de 624 de angajați, în 2019 numărul angajaților a urcat la 705. Acum, ni se cere să avizăm o schemă cu 730 de angajați.

Revin la capitolul cu cheltuielile de personal. M-a surprins neplăcut Bugetul pentru premii (prime) ȋn cuantum de 12.062.000 de lei și banii pentru vouchere de vacanţă în valoare de 1.055.000 de lei.

Cei care au construit bugetul chiar nu sunt conștienți de situația în care ne aflăm astăzi? Chiar nu sunt conștienți că din cauza pandemiei, la finalul anului 2020 România a ȋnregistrat un deficit bugetar de aproape 9,8%?

Al 13-lea salariu, vouchere, reclame

Guvernul a dus anul trecut o luptă continuă pentru a salva locurile de muncă din privat şi a rezistat oricăror tentaţii de a creşte taxele şi impozitele, dar nu fără costuri uriașe pentru buget. Să vină acum conducerea ANCOM cu solicitări pentru al treisprezecelea salariu şi vouchere de vacanţă mi se pare total nerezonabil.

Merg mai departe. Bugetul solicitat pentru cheltuielile de publicitate şi reclame este 2.929.000 de lei, de 6 ori mai mare față de cel solicitat anul trecut.

Bugetul solicitat pentru cheltuielile de protocol este de 1.357.000 de lei, adică de 5 ori mai mare față de cel solicitat anul trecut. Să nu credeţi că am primit vreo justificare scrisă. Doar nişte cifre ȋntr-un tabel, pe principiul că probabil suntem chiori sau proşti şi nu verificăm. Am cerut şi aici o notă de fundamentare.

Per total, întreg bugetul pare făcut pe genunchi, explicaţii lipsă şi mers înainte cu percepţia că ȋn Parlament sunt doar nişte fraieri care ridică mâna fără să citească și fără să ȋşi pună ȋntrebări. Or fi fost ȋn alte vremuri, nu şi acum.

În concluzie, voi vota bugetul ANCOM doar dacă vor fi eliminate capitolele pentru prime şi vouchere de vacanţă, creşterea schemei de personal, creşterea bugetului de protocol de 5 ori şi creşterea bugetului de reclamă şi publicitate de 6 ori.”

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te