Klaus Iohannis: Reconstrucția României poate începe mâine, după ce cade Guvernul

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.10.2019 - 21:11

Klaus Iohannis a participat, miercuri, la întâlnirea regională a PNL București-Ilfov, unde a făcut mai multe declarații politice, cu doar o zi înainte de moțiunea de cenzură.

SHARE

Președintele României a vorbit despre reconstrucția României, care începe „în primă fază mâine, după ce cade Guvernul Dăncilă”.

„Este nevoie de multă implicare și de multă luptă, iar voi, aici, în București și în Ilfov, ați început foarte bine. Ați strâns atâtea semnături cât alții, care se dau mari, au strâns în toată țara. Șansele noastre sunt mari. Trebuie să mai câștigăm localele și parlamentarele și atunci începem să punem România pe picioare. Atunci începe reconstrucția României.”

Iohannis și-a exprimat dorința ca „moțiunea de mâine să fie încununată de succes”.

„Acest Guvern eșuat trebuie să plece acasă. Iar voi sunteți cei în jurul cărora se va construi un Guvern care va asigura o tranziție serioasă până la alegerile parlamentare.Cum am putut noi să ajungem să fim conduși de acest PSD deraiat și debusolat și să avem un Guvern care face atâta rău României?”

Președintele țării a acuzat PSD că s-a apucat să destructureze și să acapareze marile sisteme publice ale României, ceea ce a dus la o „involuție a României într-o perioadă în care am fi avut atâtea șanse de dezvoltare”.

„Europa ne respectă, Europa ne dorește. Dar noi cu PSD-iștii noștri, care au mers pe contrasens din prima zi de guvernare și acolo au rămas, ne-au blocat.”

Totodată, Iohannis a remarcat că el, ca președinte, i-a alungat pe cei doi „elefanți”.

„Nici amnistie și grațiere n-au reușit, nici codurile penale n-au reușit să le strice așa cum le-au imaginat. Nu au reușit nu pentru că le-a venit mintea la cap. M-am suit eu pe capul lor. Și legile Justiției? Mai știți de câte ori le-am trimis înapoi? Apoi la Curtea Constituțională? N-au ieșit perfecte, dar au ieșit departe de cum erau. A mai rămas treaba cu Secția Specială. O rezolvăm și pe asta.”

Klaus Iohannis i-a mulțumit lui Ludovic Orban pentru munca depusă.

„Îmi pare bine că ați ajuns aici împreună cu toată conducerea în frunte cu dragul nostru Ludovic. Să-l aplaudăm.”

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -