Kelemen Hunor cere PSD-ului să vină mai repede cu ministru la Apărare, în contextul actual

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.10.2022 - 08:52
Kelemen Hunor cere PSD-ului să vină mai repede cu ministru la Apărare în contextul actual - FOTO: Profimedia

Vicepremierul Kelemen Hunor consideră că trebuie să existe cât mai repede o nominalizare la Ministerul Apărării Naţionale, în urma demisiei lui Vasile Dîncu de la şefia acestuia, mai ales în actualul context geopolitic complicat şi cu război în vecinătatea României.

SHARE

El a precizat, marţi seara, că nu a fost prezent la întâlnirea premierului Nicolae Ciucă cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, de la Vila Lac, dar că a fost informat, discuţiile fiind despre situaţia de la MApN.

"M-au informat cei doi preşedinţi că au discutat despre situaţia de la Armată, de la Ministerul Apărării şi ei trebuie să ştie ce au decis. Alte amănunte nu le cunosc, nu le ştiu, dar sunt convins că foarte repede ar trebui să se ajungă la o soluţie, că nu poţi să laşi Ministerul Apărării fără un titular la acest portofoliu. Asta a fost discuţia lor, aşa m-au informat astăzi după-amiază, şi aştept şi eu nominalizarea ministrului Apărării în curând", a declarat preşedintele UDMR, la TVR Info.

Întrebat dacă ar putea exista o rocadă între PNL şi PSD, el a arătat că "protocolul coaliţiei nu interzice astfel de schimburi între partidele din coaliţie".

"Dacă ei consideră sau cineva consideră, de la preşedinte până la premier, şi până la preşedintele PSD-ului, cei care au avut şi au portofoliul de la Apărare, că nu mai vor sau că există un om competent în care preşedintele are încredere şi poate lucra cu preşedintele, se poate face un astfel de schimb, nu e nicio problemă. Nu există o astfel de frână sau piedică. Dar eu, cel puţin până la aceasta oră, nu ştiu despre o astfel de intenţie. Teoretic se poate. Dacă ei se înţeleg, noi nu avem nimic de comentat", a arătat Kelemen Hunor.

Potrivit vicepremierului, în limita legală de 45 de zile trebuie să existe o nominalizare la Ministerul Apărării.

"Şi nici nu cred că e bine să aştepţi 45 de zile, totuşi vorbim de Ministerul Apărării, într-un context complicat. Altfel, dacă nu ar fi război în vecinătatea noastră, dacă nu ar fi această situaţie geopolitică extrem de complicată şi foarte schimbătoare de la o zi la alta, atunci nu ar fi o problemă, că nu se întâmplă mare lucru.

„Situaţia de la Armată nu s-a discutat în coaliţie niciodată”

Dar acum eu cred că e bine să existe un titular cât mai repede. Dar premierul Ciucă cunoaşte ministerul, cunoaşte tot ce înseamnă acest minister şi, din acest punct de vedere, nu avem emoţii, el ştie ce are de făcut", a menţionat el.

Kelemen Hunor a arătat că Vasile Dîncu nu s-a plâns de faptul că s-a aflat în imposibilitatea de a lucra cu preşedintele Klaus Iohannis, iar situaţia de la Armată nu s-a discutat în coaliţie niciodată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te