Firea, doi ani de mandat. Un Primar de 10%

DE Irina Zamfirescu | Actualizat: 29.06.2018 - 13:43
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Când analizez mandatul Gabrielei Firea, mă gândesc la trei dimensiuni majore: bună guvernare, eficiență și bună credință.

SHARE

În fiecare dintre cele trei categorii, Primarul General și majoritatea din Consiliul General (care dă dovadă de foarte multă disciplină) au eșuat în această perioadă, cu un efect major asupra calității vieții bucureștenilor. 

Primăria Capitalei este captivă exercițiului de imagine a omului Gabriela Firea, a aroganței unor partide politice care anulează orice demers de comunicare cu cetățenii, prin apel la votul din 2016, dar și a neputinței aparatului de lucru acaparat de conduceri interimare nesfârșite. 

Gabriela Firea este primarul care și-a ferecat sala de consiliu și unde cetățenii nu au putut intra decât după o ambuscadă cu Poliția Locală. Este primarul pentru care orice protest ce i-ar putea contesta senzația că e Dumnezeu trebuie să devină imposibil, drept pentru care alege să încalce legea și să nu avizeze favorabil manifestări împotriva conducerii Primăriei. Este primarul care și-a făcut din București propria împărăție. 

În doi ani de zile, niciunul dintre proiectele Primăriei Generale nu are un efect direct asupra calității vieții Bucureștenilor. Primul an de mandat a fost despre petreceri, decorații și decorațiuni prin oraș. Poate că atunci a deprins tainele administrației publice. Anul doi de mandat a fost despre chinul de a năși instituții și societăți comerciale, care încă nu sunt total funcționale. După doi ani de mandat nu avem nicio îmbunătățire a calității aerului, a transportului public, a rețelei de termoficare, nicio clădire cu risc seismic reabilitată etc. Dar avem competiția și premiul pentru cel mai frumos balcon! 

Cu toată buna credință din lume, cred că Primarul General valorează exact atât cât a reușit să cheltuiască în primul trimestru din 2018 la capitolul dezvoltare: 10%! 


Irina Zamfirescu este absolventă a Facultăţii de Filosofie, doctorandă la Sociologie, activistă şi coordonatoare de programe la asociaţia „Active Watch“.


Citește analiza celor doi ani din mandatul Gabrielei Firea la conducerea Primăriei Generale a Capitalei


Firea vs. Dragnea. Cine a jubilat și cine a plâns


„Rezultate pentru bucureșteni”, un slogan rămas gol

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.