Ipocrit. Ponta îi acuză pe Dăncilă și Teodorovici de dezastru, după ce i-a inventat și promovat

DE Octavia Constantinescu | 05.10.2019 - 14:21

Liderul Pro România spune că premierul și ministrul de finanțe distrug țara uitând că el i-a sprijinit să ajungă în aceste poziții.

SHARE

Ponta este apocaliptic pe Facebook:

„ 1. In 2015 pe intreg anul ( 12 luni) deficitul bugetar a fost de 10 miliarde de lei - acum doar pe 8 luni este deja 22 de miliarde ( pe tot anul vor fi cel putin 30) ?

2. In 2015 deficitul a fost in scadere fata de 2014 cu un miliard de lei / in 2019 este in crestere fata de 2018 cu 5 miliarde ! Intelegeti care este directia?

3. In 2015 pe intreg anul deficitul a reprezentat 1,5% din PIB ( Produsul Intern Brut) - in 2019 doar in 8 luni este de 2,1% din PIB ( pe intreg anul va fi peste 3,5% ) - in conditiile in care din 2015 pana in 2019 PIB ul a tot crescut prin munca noastra a tuturor.

Nu ma astept sa inteleaga Vio si Fifi ce inseamna buget, deficit - complicat , prea multi neuroni necesari... Orlando intelege dar il doare fix in cot ca el pleaca si platesc altii”, scrie Ponta. 

„Eu am pus-o pe Dăncilă”

Fostul premier a recunoscut că doar cu acordul lui Viorica Dăncilă a fost pusă pe listele pentru Parlamentul European. De udne a și aterizat premier.

"Mă tot ceartă toată lumea: cum a ajuns Dăncilă la Parlamentul European pe semnătura mea? Şi m-am uitat pe listă. Pe locul 1 era doamna Corina Creţu. M-am uitat şi eu la locul 1. Pe locul 9 era doamna Dăncilă. De unde era să ştiu eu că cel de pe locul 9, nici nu mai ştiam cine era pe locul 9, ajunge prim-ministru?

Că nu mai semnam nicio listă. Mai bine nu aveam europarlamentari decât aşa. Ştiam (că e loc eligibil, n.r.), dar am zis că până la locul 9 poate nu vă uitaţi nici dumneavoastră, nu mă uitam nici eu şi uite că... Dar în loc să iei locul 1, iei locul 9, asta spune ceva despre criteriile de promovare. Şi sunt nişte criterii greşite, eu cred că am ales bine locul 1, domnul Dragnea când a ales locul 9 să ajungă locul 1 în ţară cred că a greşit", a declarat Ponta, într-o conferinţă de presă.

Asta în timp ce pe Orlando Teodorovici l-a prezenatat ca un mare star al politicii și l-a pus ministru de Finațe și al Fondurilor Europene în guvernele sale.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -