Iohannis: PSD continuă să se agaţe de mecanismele puterii şi insistă să blocheze reforma

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 04.03.2020 - 22:24
Foto Administrația prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, miercuri, că PSD continuă să se „agaţe cu disperare" de mecanismele puterii şi insistă să blocheze iniţiativele de reformă şi a subliniat că acest an este decisiv.

SHARE

„Disperarea cu care PSD continuă să se agaţe de mecanismele puterii şi insistă să blocheze orice iniţiativă de reformă nu poate însemna decât un singur lucru, că lucrurile au început să se întoarcă, încet, dar sigur, către normalitate. 2020 este un an decisiv.

Trebuie să realizăm importanţa momentului politic pe care România îl traversează în prezent, miza esenţială a stabilităţii şi predictibilităţii pentru următorii ani.

Şi este timpul să alegem cum vrem să fie România noastră. (...) Responsabilitatea trebuie să ghideze permanent deciziile politice, iar convingerea mea fermă este aceea că atunci când există bună-credinţă şi înţelepciune, vom găsi cele mai bune soluţii şi vom depăşi orice obstacol", a declarat Iohannis la Gala Women in Economy 2020, de la Ateneul Român, potrivit Agerpres.

Președiintele a criticat guvernările PSD şi a susţinut că în câteva luni de guvernare a PNL au fost iniţiate reforme de mult timp amânate în domenii prioritare precum: infrastructură, energie, economie, muncă, administraţie.

„Dacă ne uităm la ceea ce a lăsat PSD în urmă, la politica nefastă a guvernelor din ultimii ani, care, deşi s-au intitulat 'sociale', au neglijat tocmai solidaritatea şi coeziunea, vedem inegalităţi crescute, analfabetism funcţional, un sistem medical dezechilibrat, o administraţie de multe ori ineficientă şi opacă. Acestea sunt doar câteva dintre provocările de reformă cărora, împreună, trebuie să le facem faţă.

Există însă semnale clare pentru a avea speranţă şi încredere în viitor. Hotărârea cu care românii, începând cu anul trecut, au spus 'nu' unei voinţe politice antieuropene şi şi-au cerut, astfel, dreptul de a fi ascultaţi şi reprezentaţi aşa cum se cuvine nu lasă loc de interpretări. Am spus-o şi o repet, avem nevoie de o resetare, pentru ca ceea ce începem să construim să dureze", a declarat şeful statului, potrivit Agerpres.

Iohannis a menționat că spiritul antreprenorial rămâne cel mai eficient motor al unei economii dinamice, competitive şi inovatoare.

„România normală este o Românie competitivă într-o Europă a valorilor democratice. Modul în care înţelegem să acordăm atenţie importanţei valorilor şi ierarhiei acestora în societate ne defineşte nu doar ca oameni, ci şi ca ţară. Noi, românii, credem în valorile fundamentale ale civilizaţiei europene, în democraţie şi libertate, în dreptate, pluralism politic, stat de drept, integritate, egalitate în faţa legii şi mai mult decât orice credem în libertatea de a alege pentru noi şi de a acţiona conform alegerilor făcute.

Cred cu tărie că economia liberei iniţiative este cea care asigură prosperitate durabilă şi garantează stabilitatea democratică şi că spiritul antreprenorial rămâne cel mai eficient motor al unei economii dinamice, competitive şi inovatoare", a afirmat preşedintele.

Șeful statului a arătat că o parte importantă a activităţilor din primul său mandat a fost dedicată susţinerii iniţiativei antreprenoriale şi a valorilor economiei de piaţă.

Între participanţii la eveniment s-au numărat premierul interimar Ludovic Orban, miniştri, ambasadorii Germaniei, Franţei şi SUA. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te