Iohannis, intervenție în scandalul plăcuțelor „M**EPSD”

DE Mircea Marian | Actualizat: 04.08.2018 - 13:19
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele Iohannis l-a apărat pe românul al cărui carnet a fost reținut de poliție pentru că avea plăcuțe cu numărul „M**EPSD”: „Nu s-a mai întâmplat din vremea comunismului”!

SHARE

„Persoanele care îndrăznesc să își spună opinia public anti-PSD sunt luați de Poliție. Așa ceva nu s-a mai întâmplat din anii comunismului. Am ajuns să dăm cu piciorul la ce au construit generații de români, am ajuns să dăm cu piciorul la bunăstarea românilor, la imaginea țării. Eu vă spun că există soluții. Voi sunteți cea mai importantă parte a acestei soluții. Și vă spun, PNL este un partid puternic. Are soluții și nu este singurul. Nu sunteți singuri", a declarat președintele, prezent la ședința Consiliului Național al PSD. 

Poliţia Română a anunţat vineri că va propune clasarea dosarului privind plăcuţele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD din Suedia şi că le va preda autorităţilor suedeze, având în vedere că acestea au fost retrase. De asemenea, şeful Poliţiei, Ioan Buda, a cerut deja declanşarea unor verificări a modului în care Direcţia Rutieră din cadrul IGPR a făcut argumentarea juridică privind aplicabilitatea Convenţiei de la Viena din 1968, la finalul cărora

 Citește și: Ce face comanda politică din funcționari. Poliția Română recunoaște că a greșit cu numerele M**EPSD

„În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare poliţienească internaţională, Poliţia Română va preda autorităţilor suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conţinut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente”, a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 Citește și: De ce s-a contrazis Poliția în cazul „M**E PSD”: „Este o chestie ambiguă și pentru noi”

Brigada Rutieră a Capitalei a reţinut, luni, numerele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, după ce au oprit în trafic autoturismul înmatriculat în Suedia. De asemenea, a fost reţinut pemisul de conducere al şoferului, acesta declarând că a înmatriculat maşina în luna aprilie şi că se află în concediu în România, fiind în drum spre litoral.

 Citește și: Avocatul Fenechiu: Reținerea permisului pentru M**E PSD, un abuz. Ridicarea plăcuțelor, legală

Poliţia Rutieră a deschis dosar penal în acest caz şi susţine că maşina cu numărul de înmatriculare ”M..EPSD” nu are drept de circulaţie în România, invocând o informare transmisă de Biroul Interpol Stockholm, în timp ce Ambasada Suediei la Bucureşti a precizat că autoturismul are drept de circulaţie în Uniunea Europeană, dar că posesorul trebuie să deţină documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate şi oficiale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te