Iohannis face apel la calm: Toate partidele din arcul guvernamental să dea dovadă de maturitate

DE Alexandru Pop | 01.09.2021 - 19:14
Iohannis face apel la calm: Toate partidele din arcul guvernamental să dea dovadă de maturitate/FOTO: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este fundamental ca partidele din arcul guvernamental să dea dovadă de maturitate şi responsabilitate şi să ajungă la un "numitor comun atunci când miza este de o importanţă capitală pentru români".

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

"Perioada luptelor electorale s-a încheiat, guvernarea nu este despre competiţia dintre un partid sau altul, nu este despre competiţiile din interiorul partidelor sau cele dintre un lider sau altul. Guvernarea şi legiferarea sunt despre a face politici publice pentru români. Niciunul dintre partidele de la guvernare nu trebuie să uite acest lucru. Niciun lider politic nu trebuie să uite că puterea se exercită pentru români, nu pentru vreun interes vremelnic de partid.

Citește și: Britanicii, după retragerea SUA: „Suntem gata să lansăm atacuri împotriva ISIS-K”

Dincolo de viziunile diferite, fireşti, asupra unui proiect sau altul, este fundamental ca toate partidele din arcul guvernamental să dea dovadă de maturitate şi responsabilitate şi să ajungă la un numitor comun atunci când miza este de o importanţă capitală pentru români. De aceea, îmi doresc să văd de la partidele aflate la guvernare un bun exemplu de eficienţă, de dialog şi de democraţie. Şi când spun democraţie, mă refer şi la un mod democratic de funcţionare, în primul rând în propriile formaţiuni politice", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni

El a afirmat că "alegerile interne din partide nu sunt despre a înlocui prin orice mijloace un lider cu un alt lider, ci sunt despre competiţie de proiecte, despre dezbateri care să conducă la modernizare, eficientizare şi înnoire, în aşa fel încât rezultatul final să fie atingerea unui nivel şi mai bun de reprezentare a românilor".

"Ştiu că în coaliţie există multă dorinţă de a guverna bine şi multe intenţii lăudabile. O parte dintre rezultate se văd deja. Însă mai sunt destule de învăţat din ce nu a mers bine în ultimii ani. Inclusiv opoziţia are multe de învăţat şi noi, cu toţii, trebuie să fim mai implicaţi să livrăm rezultate şi să ducem la capăt reformele pe care le-am promis. Parlamentul creează o punte între societate şi legile ţării, de aceea premisele actuale pot conduce la acele reforme profunde de care ţara noastră are nevoie", a adăugat şeful statului.

Citește și: Interlopul Mircea Nebunu către Bebino: 50 de ani să-ți dea ăștia, sclavule. Tu i-ai legat pe toți

El a subliniat că domeniile justiţiei, educaţiei, sănătăţii, administraţiei publice au nevoie să fie aşezate pe baze solide.

"Cu puterea de care dispune prin Constituţie, responsabilitatea Parlamentului este una pe măsură. De aceea, în speranţa unei sesiuni parlamentare cu reuşite notabile, solicit întregii clase politice, tuturor membrilor Parlamentului şi ai Executivului cumpătare, echilibru şi deschidere la dialog!", a subliniat preşedintele Iohannis.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te