Îndrăznește Ciolacu? Florin Iordache, foarte probabil în afara listei PSD pentru parlamentare

DE Alexandru Pop | 07.10.2020 - 20:14
Florin Iordache ne arată degetul. De două ori/FOTO: youtube.com

După cinci mandate de deputat, care însumează 20 de ani de prezență în Parlament, Florin Iordache ar putea dispărea din Legislativ. Prezența acestuia pe lista candidaților PSD este un mister și nimeni din PSD nu a dat-o nici măcar drept probabilă, nicidecum certă.

SHARE

Potrivit declarațiilor liderilor PSD Olt, județ din partea căruia Iordache este acum deputat, organizaţia județeană se bazează pe patru posturi de deputat şi două de senator, iar numele celor care se vor afla pe aceste locuri eligibile sunt următoarele: Camera Deputaţilor - Marius Iancu, Cătălin Grecu, Florin Barbu şi Adrian Chesnoiu; Senat - Paul Stănescu, Siminica Mirea. 

Nu se mai regăsesc printre propunerile oltenilor nici Alexandru Stănescu, deputat la acest moment, fratele secretarului general al PSD Paul Stănescu, dar nici Florin Iordache, despre care preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, a spus că nu ştie de unde este.

Declaraţia lui Oprescu a venit în contextul în care acesta a subliniat că propunerile care vor fi supuse aprobării membrilor vizează candidaţi care să reprezinte interesele celor din Olt, membri ai comunităţii oltene. „Domnul Florin Iordache nu ştiu de unde este, n-am reuşit să-mi dau seama“, a spus Oprescu. Florin Iordache, care şi-a câştigat actualul mandat candidând pe listele de la Olt, şi-ar fi dorit - a mai lăsat Oprescu să se înţeleagă - să se regăsească din nou pe listele de aici. „Din toate informaţiile mele, şi-a manifestat-o (n. red. - dorinţa). Acum, eu, o discuţie cu dânsul n-am avut“, a mai spus Oprescu.

Înainte de alegerile recente pentru șefia PSD, Codrin Ștefănescu a fost foarte explicit în chestiunea relației între Marcel Ciolacu, acum șeful "plin" al PSD, și Florin Iordache. „În ultima vreme suntem criticați tocmai de cei care au crezut în noi și ne-au votat! Și au dreptate, asta-i clar! Limpede ca lumina zilei. Se vede din spațiu că PSD a devenit o penibilă anexă a PNL și a lui Iohannis. Că suntem timizi și speriați să nu ne supărăm șefii din umbră! Că ne delimităm, la ordin, de toate mesaje din trecut! Că numele Dragnea, Codrin, Olguța, Șerban, Pleșoianu, Nicolicea, Iordache etc., sunt interzise de noua conducere a PSD. Că partidul este predat la cheie unor securici care urăsc de moarte acest partid. Pucistii de ieri, scoliti in tot felul de academii secrete, noii conducātori de azi! (...) Gata! Ajunge! Parlamentarii, primarii, liderii judeteni, sutele de mii de membri ai PSD trebuie sā-si recupereze urgent partidul!”, a scris Codrin Ștefănescu, pe Facebook.

Florin Iordache a intrat în Parlament în 2000. De atunci, nu a pierdut nici un mandat. Iordache a fost unul din cei mai loiali lachei ai lui Liviu Dragnea: a promovat, ca ministru al Justiției, celebra OUG 13 din februarie 2017, care a scos protestatarii în stradă în ger. Ca deputat, a înființat de trista amintire "comisie Iordache" care și-a propus să măcelărească legislația penală.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te