În Timiș, aproape 20 de traseiști sunt susținuți de USR pentru a ajunge primari (presa locală)

DE Valentin Mirică | Actualizat: 07.09.2020 - 18:38
Dan Barna la Timișoara Foto: Facebook

O publicație din Timiș, Renașterea, prezintă o listă de nu mai puțin de 19 candidați USR la primăriile din județ care au trecut pe la alte partide.

SHARE

Potrivit publicației Renașterea, PSD și PNL au fost surclasate de USR Timiș în ceea ce privește traseismul politic. “Deși atât social-democrații, cât și liberalii, au racolat politicieni de la alte partide, USR Timiș le poate preda o adevărată lecție“, scrie Renașterea. 

Potrivit acestei publicații, USR s-a folosit de traseiști pentru a-i propune primari în localitățile:

Sânnicolau Mare – Ioan Miron (PDL); Banloc – Aurel Nicolin (PNL); Becicherecu Mic – Marius Vicriuc – (PSD); Belinț – Mircea Săvescu (M10); Criciova – Sebastian Waisz (PNL); Darova – Ivan Bejerea (PNL); Dudeștii Vechi– Ioan Mirciov (ALDE); Fârdea – Cornel Gusu (PNL); FibișLaurențiu Marian ( PNL); Lovrin – Viorica Matiș – (PNL); Ohaba Lungă – Eugen Peia (PSD și PNL); Orțișoara – Bianca Mascaru (PSD); Otelec – Gavrilă Titus – (PNL); Pădureni – Cosmin Blidariu (PNL); Peciu Nou – Bogdan Lungu (ALDE); Sânmihaiu Român – Cosmin Bulzan (PSD); Uivar – Dana Catlan Sintea (PNL); Variaș – Cosmin Herman (PSD).

Renașterea scrie că se găsesc traseiști și pe listele de candidați USR la consiliile locale. 

Ulterior, Cristian Moș, președintele USR Timiș și candidatul USR PLUS la președinția Consiliului Județean Timiș, a oferit clarificări referitoare la acel articol: „În primul rând, este un fake-news folosit de PNL, care, în clipa de față, a racolat mulți primari de la PSD și în clipa de față se exprimă cu «doar au făcut o migrație».  Au greșit numele candidaților noștri: este Marius Viciriuc. Nu a avut nicio treabă cu PSD-ul, niciodată. Bianca Pascaru nu a avut nicio treabă cu PSD-ul. I-am sunat pe toți. Noi avem un sistem de triaj, verificăm toți oamenii care vin la interviuri. Prima oară când a apărut acel articol, da, ne-am uitat pe el, deși eram convinși că nu e nimic acolo, ne-am uitat în actele de adeziune ale lor și am vorbit cu ei. E ceva adevăr acolo (în articol – n.r.)? Nu!

Bianca Pascaru, când era în Liga Studenților, a împărțit doar flyere pentru TSD (organizația de tineret a PSD – n.r.), dar nu a fost membră. Marius Viciriuc nu a fost membru și, la fel, mulți din acea listă. Este doar o dezinformare. Am spus-o și în alte conferințe de presă: se încearcă, de către vechea clasă politică, să ne mânjească USR PLUS, să arate spre noi că suntem ca și ei. Hoțul… (strigă hoții – n.r.). Noi nu suntem așa, și putem dezminți toate aceste acuzații. Este doar încercarea murdăririi USR PLUS, pentru că ei au luat primari PSD, au oameni cu probleme pe listele lor, și încearcă să arate că suntem la fel. Nu suntem la fel! Suntem aici să schimbăm și vom schimba clasa politică”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te