În 2017, senatorul USR George Edward Dircă nu mai voia MCV. Acum e adjunctul lui Florin Iordache

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 21.10.2020 - 22:44
Senatorul USR George Edward Dîrcă poate să-l ajute acum pe Florin Iordache să ridice MCV-ul Foto: Facebook George Edward Dîrcă

În iunie 2017, în anul marcat de protestele împotriva "Ordonanței 13", senatorul USR, George Edward Dircă susținea în Parlamentul European că România nu mai are nevoie de MCV. Acum, Dîrcă a ajuns adjunctul lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ, cu sprijinul PSD.

SHARE

„Doresc sa reamintesc ca România si-a îndeplinit cu prisosinșã toate punctele impuse prin acest Mecanism de Cooperare si Verificare (MCV), astfel cã în acest moment acest mecanism nu mai trebuie aplicat asupra tãrii noastre”, spunea George Edward Dircă în Parlamentul European, în iunie 2017. 

Declarația fãcutã de senatorul USR Edward Dircã venea dupã ce nu mai târziu de luna aprilie 2017, USR cerea menținerea MCV pânã la "îndeplinirea riguroasã a tuturor recomandãrilor europene și pânã la atingerea obiectivelor României în cadrul UE."

Reacțiile celor care participaseră a proteste nu s-au lăsat așteptate.

“Aștept cu nerăbdare o explicație publică a motivului pentru care domnul senator USR George Edward Dircă și-a încheiat discursul de astăzi afirmând că România a îndeplinit toate condiționalitățile și NU mai are nevoie de MCV.
Aș vrea să știu, în calitate de votant USR și cetățean român activ civic, de ce consideră dumnealui (în special prin prisma evoluției politice a României din ultimele luni, de la alegerile care l-au propulsat pe el în Senat și pe cei din PSD la guvernare, guvernare care a scos 600 000 de oameni în stradă pentru a apară fix democrația și statul de drept), că MCV nu mai este util României.
Că eu mai mare nevoie de el ca acum ( sau ca în vara lui 2012) n-am văzut.
Domnule senator, așteptăm cu interes punctul dumneavoastră de vedere! Bănuiesc că și ceilalți votanți USR. Cred că e timpul să aflăm o dată pentru totdeauna despre ce vorbim, cu cine votăm și dacă în țară asta există, de fapt, opoziție sau nu”, a fost reacția pe Facebook a Ramonei Strugariu.

Ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare era susținută de acoliții lui Liviu Dragnea, în frunte cu Florin Iordache.

Dircă, votat la pachet cu Florin Iordache

Plenul Parlamentului a decis, marţi, 20 octombrie, numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Iordache a fost numit în funcţie cu 185 de voturi pentru şi 43 contra.

Tot marți, în funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. În favoarea acestuia au votat 174 de parlamentari, iar împotrivă – 17.

George Edward Dircă (39 de ani) a fost ales senator în circumscriptia electorala nr.18 Galați. Până în sptembrie 2018 a fost secretarul Grupului Parlamentar USR, apoi vicelider al grupului în perioada septembrie 2018 - septembrie 2019.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te