Hellvig îl acuză pe Claudiu Târziu (AUR) că se coordonează cu Budapesta, în vena intereselor Rusiei

DE Florin Budescu | Actualizat: 29.01.2024 - 11:26
Hellvig îl acuză pe Claudiu Târziu (AUR) că se coordonează cu Budapesta, în vena intereselor Rusiei - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Hellvig îl acuză pe Claudiu Târziu (AUR) că se coordonează cu Budapesta, în vena intereselor Rusiei. Eduard Hellvig, fostul director al Serviciului Român de Informații, îl acuză pe senatorul AUR Claudiu Târziu, pentru discursul revizionist.

SHARE

Hellvig îl acuză pe Claudiu Târziu (AUR) că se coordonează cu Budapesta, în vena intereselor Rusiei. Eduard Hellvig, fostul director al Serviciului Român de Informații, îl acuză pe senatorul AUR Claudiu Târziu, pentru discursul revizionist, rostit de Ziua Unirii, la Iași.

Târziu a spus că România trebuie reîntregită cu Basarabia, Bucovina de Nord, Ţinutul Herța şi Transcarpatia.

Hellvig îl acuză pe Claudiu Târziu (AUR) că se coordonează cu Budapesta, în vena intereselor Rusiei

Hellvig afirmă că Târziu nu poate fi catalogat ca idiot util și că își alege special astfel de teme cu potențial incendiar, care sunt folosite și de politicieni de extremă dreapta din Ungaria și, mai ales, care „îi convin cel mai mult lui Vladimir Putin”.

„Zilele trecute, un domn a cuvântat despre nevoia de a avea bune relații de cooperare cu Rusia și despre cum ar trebui ca noi, România, să mergem să recuperăm teritorii de la Ucraina, aflată în corzi.

Bineînțeles, discursul îi convine cel mai mult lui Vladimir Putin: Uite, lume, o grămadă de țări sunt nemulțumite, ca atare războiul nostru este justificat.

Citeşte şi: Claudiu Târziu și Tokes, lăudați în ziarul lui Putin după ce au vrut anexarea unor părți din Ucraina

În politică, domnul cu vorbele avântate ar purta în general numele de «idiot util». Adică cel care, fără să analizeze prea mult, lansează mesaje care convin de minune adversarului.

Problema este că dl Claudiu Târziu nu este idiot. Unii ar spune că nici util. Adică nu face aceste declarații din prea multă viteză. Nu îl putem bănui că l-a luat valul și că i-a ieșit porumbelul.

Domnul Târziu se joacă cinic cu o temă fierbinte, despre care știe foarte bine că este o fantezie. Din agitarea făcliei naționaliste, pe el îl avantajează de minune agitația, nicidecum idea națională.

Citeşte şi: Liderul AUR, Claudiu Târziu, vrea anexarea unor teritorii din Ucraina și să ieșim din NATO

Pentru că din agitație își extrage știri, expunere și bazin electoral. Știe la fel de cinic că vorbele lui sunt o declarație politică și, ca atare, nu poate fi tras la răspundere, pentru vreo coliziune cu poziția oficială a statului român”, a scris Eduard Hellvig, conform Digi24.

Fostul director SRI mai arată că aceeași temă este folosită și de politicienii de extremă dreapta din Ungaria, care și ei revendică teritorii care aparțin Ucrainei.

„Domnul Târziu bate fals într-o tobă de bâlci, iar cei fără ureche muzicală se adună de pe margine, crezând că e concert. Există însă o trompetă improbabilă care este totuși în armonie cu dl Târziu:

Tobă de bâlci

László Torocskai, omologul său de la Budapesta, care, coincidență, la 24 de ore după, declară că Ungaria trebuie să recupereze teritorii de la Ucraina. Cum nu cred în coincidențe, trei întrebări îmi stăruie în gând.

Când vorbește de normalizarea relațiilor cu Rusia, la care perioadă „normală” se referă? Ca să știm cum să ne pregătim... Când și-a lansat lista pentru euro-parlamentare, de ce a ales Italia și nu ținuturile pe care le revendică?

Doar n-o fi pentru voturi... Când s-a regăsit în cuget, simțiri și punctaj cu politicianul maghiar, dl Târziu era în Cc sau în Bcc?”, a mai scris Eduard Hellvig.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te