Guvernul actual și-a făcut treaba, spune Florin Cîțu

DE Edi Neagu | 12.01.2022 - 09:05
Guvernul funcționează conform compromisului, susține liderul PNL.

Florin Cîțu și-ar dor ca Nicolae Ciucă să își pună mai mult amprenta pe actul guvernării.

SHARE

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, apreciază că, până la această dată, Guvernul actual şi-a făcut treaba, iar relaţia sa cu premierul Nicolae Ciucă este una "foarte bună", cu toate că şi-ar dori ca premierul să îşi pună mai mult amprenta pe actul de guvernare şi să ia decizii cu care se simte "confortabil".

Liderul liberal a afirmat marţi seara, la TVR 1, că funcţionează compromisul făcut pentru crearea Guvernului, în pofida unor declaraţii făcute de anumiţi lideri politici, pe care le consideră încercări de păstrare a electoratului propriu.

Citește și: Pentagon: „În cazul unei incursiuni în Ucraina, patru grupuri de luptă sunt în apropierea Rusiei”

"Guvernarea, până acum, merge bine. Acum, mai sunt astfel de postări care au pe final câteva ironii care nu ar trebui să fie, dar, în rest, acest compromis, care a fost făcut pentru a crea o stabilitate într-un moment dificil pentru România şi a avea o majoritate în Parlamentul României, deocamdată funcţionează. Este exact cum mă aşteptam să fie un compromis. După cum vedeţi, sunt declaraţii şi de o parte, şi de alta, fiecare încearcă să îşi păstreze, e adevărat, electoratul, dar eu aş spune că nu suntem într-o campanie electorală, acum sunt mai importanţi românii şi măsurile pentru români. Dar, chiar şi în această situaţie, pentru mine este foarte important să nu distrugem un echilibru care a fost câştigat foarte greu în ultimii doi ani de zile, pentru economie, pentru că toţi vom avea de tras, după aceea, în viitor. Orice derapaj va fi sancţionat şi public de PNL, dar şi în coaliţie", a spus Cîţu.

Florin Cîţu şi-ar dori ca prim-ministrul Nicolae Ciucă, cu care afirmă că are o relaţie foarte bună, să ia decizii prin care să îşi pună propria amprentă pe actul de guvernare.

Citește și: 250.000.000 € din tenis și sponsorizări pentru „Spartacus” Djokovic, liderul „oamenilor săraci”

"Este o relaţie foarte bună, Nicu este un coleg, un liberal şi un premier care îşi face treaba foarte bine. (...) Nu vreau să influenţez nici modul de a lua decizii, avem stiluri diferite, dar este premierul Partidului Naţional Liberal, este un om cu care am lucrat în două guverne şi am lucrat bine cu el, deci avem o relaţie strânsă. Dar vreau să îşi pună propria amprentă pe această guvernare, să ia decizii cu care el să fie confortabil, pentru că nu este uşor să ai un guvern în care ai, totuşi, două partide cu doctrine diferite. Este un guvern de compromis pe care trebuie să îl conducă şi acolo el trebuie să ia aceste decizii. Noi avem luxul, PNL, şi eu, ca preşedinte al PNL, să iau deciziile care sunt pentru PNL şi să nu fac compromisuri", a afirmat liderul liberal.

Întrebat despre portofoliul de la Digitalizare, Cîţu a spus că nu a fost luată încă o decizie, dar că şi-ar dori ca acest post de ministru să revină unei femei.

"Încă nu am decis ceva. Le-am spus colegilor mei să ne mai gândim, mi-ar fi plăcut să fie o femeie, totuşi, la Ministerul Digitalizării. Ne uităm la variante", a declarat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te