George Simion visează să devină președinte. AUR îl trimite în lupta pentru Palatul Cotroceni

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.06.2024 - 13:56
George Simion visează să devină președinte. AUR îl trimite în lupta pentru Palatul Cotroceni - Foto: Facebook/ George Simion (rol ilustrativ)

George Simion, liderul partidului AUR, va candida la funcția de președinte al României. Decizia a fost luată de Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor.

SHARE

Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor a decis sâmbătă, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie candidatul AUR pentru funcţia de preşedinte al României.

Decizia vine după ce AUR, potrivit rezultatelor exit-poll, a obținut aproximativ 15% la alegerile europarlamentare

George Simion visează să devină președinte. AUR îl trimite în lupta pentru Palatul Cotroceni

Citește și: Cât de români erau domnitorii aleși de George Simion să arate naționalismul AUR? Unii erau greci

''Sâmbătă, 15 iunie, s-a întrunit Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor pentru a desemna candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din acest an. În urma votului exprimat, CNC AUR a decis, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie candidatul AUR pentru funcţia de preşedinte al României'', se arată într-un comunicat al AUR.

Citește și: 7 motive pentru prăbușirea AUR și a lui George Simion care au luat 50% din voturile la care visau

Sâmbătă seară, de la ora 19,00, la Arenele Romane, va avea loc evenimentul de lansare a candidatului AUR pentru alegerile prezidenţiale, conform Agerpres. 

Pe de altă parte, Alianța care a obținut cel mai mare scor la alegeri PSD-PNL a decis să meargă separat la prezidențiale. 

La finalul unei şedinţe care a durat peste şase ore, liberalii au stabilit, vineri, că vor avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale. Şi social-democraţii, întruniţi în Consiliul Politic Naţional, au decis cu câteva ore mai devreme să aibă propriul candidat pentru Cotroceni.

Citește și: PSD și PNL, pe drumuri separate la alegerile prezidențiale. Ciucă face apel la o alianță de dreapta

"Am încheiat întâlnirea conducerii PNL cu preşedinţii de filială din întreaga ţară. Am avut o analiză a rezultatelor obţinute la alegerile locale şi europarlamentare. (...) La final, am avut o discuţie legată de perspectiva alegerilor viitoare şi, în unanimitate, toţi preşedinţii de filială au susţinut ca PNL să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale", a declarat Ciucă, după reuniunea desfăşurată la Poiana Braşov.

De la Consiliul Politic Naţional, desfăşurat la Sâmbăta de Sus, secretarul general al partidului, Paul Stănescu, a fost primul care a anunţat că PSD va avea propriul candidat la preşedinţie. Ulterior, Marcel Ciolacu i-a întărit afirmaţia.

„Nu vom lua decizia privind candidatul la prezidențiale, dar ce vă pot spune este că nu vom avea candidat comun cu PNL”, le-a spus Marcel Ciolacu colegilor, potrivit unor surse politice.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te